ViPerssons

(¯`°•.¸♥ 2013 ♥¸.•°´¯)

Ljus i mitt hus

Publicerad 2010-08-31 09:23:57 i Allmänt,

Hehe helt plötsligt känns det mycket roligare att skriva igen nu när man kommit ifrån där där mörka och lite deprimerande sidan. Nu tcker jag själv att min blogg känns ljus och glad. Visst den är ju inte superpimpad men måste den vara det liksom?? Nä ibland kan det enkla vara fint.
Visst har jag ju definitivt sett snyggare bloggar men jag är mycket nöjd.

Så på programmet idag blir det att fortsätta att gräva bland alla kartonger som varit ouppackade och som nu står ÖVERALLT i vårt vardagsrum. Men det blir många fynd av saker som man glömt bort att man haft och saker som Tyra växt ifrån och som passar perfekt till Tilea nu. Sen packar jag ihop saker till en framtida loppis. Fullt upp som ni hör. Men som om inte det räcker så ska jag även hinna med att plugga lite...japp ni läste rätt. Numera är jag både studerande och föräldraledig. Shit det kommer bli en utmaning det känner jag men jag ska klara det.
Och givetvis ska jag och barnen ochså hitta på något kuligt. Nä så som ni förstår så har jag inte tid att sitta här och uggla utan dax att börja fixa och dona.

Slänger in några sötebilder på lopporna<3







Litta snabbt

Publicerad 2010-08-30 23:52:28 i Allmänt,

Nu har vi tapeserat om här hos oss Perssons
behövde piggas upp lite och vad kan inte passa bättre då om inte rosa och lila. Loppornas färger...Tyra är mitt rosa barn och Tilea är mitt lila barn....fråga inte mig vad jag menar när jag säger så för det kan jag inte riktigt förklara. Koko japp det är jag det;)

Helgen har varit kanon. Var på loppis i lördags med Tilea och hittade en massa fint till barnen. Sen blev det ju kräftskiva med alldeles för mycket och god mat...bland annat min favvisrätt Västerpattenpaj mmmmm så pointsen har både dubblats och tripplats så jag trodde att det skulle bli fingrarna i halsen och tårar efter vågenbesöket imorse men nope man är ju lätt som en fjäder snart hehe...nä allvar siffrorna visade neråt så jag är nöjd.
Efter allt för lite timmars sömn så var det upp med tuppen och packa väska och Tilea för att åka och ta första doppet. Det gick kanon och lilloppan verkade gilla det så det är verkligen värt att gå upp tidigt varje söndag:)
Sen blev det bara slappa i Vallåkra hela dagen. Och idag har vi typ bara fixat här hemma.
Nä nu går mina ögon i kors så nu ska jag krypa ner och lyssna på makens snarkkonsert:)

Aj aj aj

Publicerad 2010-08-25 23:07:43 i Allmänt,

Sitter med huvudvärk, ont i nacken och känner mig lite frusen....nänänä har inte tid att bli sjuk nu för i helgen är det ju dax för både kräftskiva och babysim. Borde nog ta 2 panodil och krypa in till mannen men det känns så mysigt att sitta uppkrupen här i soffan under täcket och höra hur det blåser ute. Jag gillar hösten för då är inomhusmys mer än tillåtet, ja nästan ett måste i mina ögon. Det enda som känns lite jobbigt är ju just det här att vi inte fått någon plats på dagis till Tyra och jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas underhålla båda mina tjejer 24-7 varje dag nu när det inte är vidare kul att vara ute och leka. Tilea är superduperduper mammig och vill helst sitta som ett frimärka på mig. Hon vill helst att hon och jag sitter och myser i soffan och jollrar tillsammans. Lilloppan "snackar" massor nu och är verkligen imponerad av sin egen stämma. Detta är dock inget intresse som delas av storloppan utan hon vill ha bus bus bus, rita, busa lite till, leka med lera och busa ännu mer. Hmm tror ni att jag kan få igenom det så att jag kan få bli klonad??
Eftersom inte båda tjejerna alltid kan bli nöjda så blir det en hel del gnäll vilket gör mig så sjukt trött i huvudet och ibland känner jag mig så uppgiven och som världens sämsta mamma eftersom jag inte kan göra båda mina barn nöjda. Sen att jag slutat amma och gått ner sjukt massor i points gör ju inte heller saken lättare....mitt tålamod är på minus och jag har nog lite sockerabstinens.
Ialla fall min dag började idag 5,30 då Tilea började jollra för fulla muggar. Efter en del försök att få henne att somna om så gav jag upp och gick ut för att slappa framför tv:n. Hade en förhoppning om att kanske skulle loppan somna om då, men NÄ. Ihhhhhh Ahhhhh lol al dah bob hehe dah ihh....det är helt underbart att höra henne snacka men INTE så tidigt på morgonen. Så när Tilea till sist bestämt sig för att somna och jag la mig till rätta på soffan för att slumra lite då var det dax för Tyra att vakna så ingen mer sömn för fru Persson inte.
Barnen testade mina gränser till max och gnällde och hade sig.
Till sist bestämde jag mig för att när Tyra hade vaknat från sin vila så skulle vi dra till Busfabriken så hon fick busa av sig lite. Detta är något som jag sett som en omöjlighet för mig att göra själv med mina 2 små tjejer så detta var ett stort steg och test för mig.
Det gick skitbra kan jag säga. Barnen skötte sig exemplariskt och vi hade det supermysigt tillsammans. 2 timmar och 15 minuter var vi där innan vi begav oss hemåt igen.
Vi hann innanför dörrarna på slottet innan det var dax för dom att börja gnälla igen. Tilea rullade över på mage hela tiden i babygymmet och blev hela tiden skitsur för att hon låg på mage så jag sprang bara och vände på henne hela tiden. Tyra ville ha kaka, glass eller macka vilket inte var ok eftersom hon börjat med att småäta skit innan vi ska äta middag och sen när det är dax att äta så vill hon inte ha mat. Hon har blivit ganska smal och då var det inte mycket att ta av innan så jag försöker vara jättenoga med att hon får i sig bra mat. Och eftersom hon inte fick något av det hon ville så gnällde hon för det....då kan jag säga att det blev för mycket. Jag satte mig rakt ner på köksgolvet och började gråta...kände mig så himla kass och hjälplös. Vet ni vad som hände då...jo Tilea slutade gnälla och Tyra kröp in i min famn och torkade tårarna på mig, pussade och kramade mig och gav mig sin snutte....gullungarna mina som jag hjärtar er!!!
Det var precis det jag behövde för att orka resa mig och vara den mamma jag vill vara.
Middagen lagades och vi åt tillsammans. Sen in med barnen i badkaret så dom fick busa lite till och sen lite mys framför Maaooo och Kaka (Katten Findus och hönorna). Sen var det dax för lillan och nanna och då hade hon inte träffat pappsen på hela dagen. Som tur e så har vi lyxen att få njuta av honom lite extra denna helgen då han tagit ledig på både fredag och måndag. Så om vädret tillåter blir det en sväng till malmö på fredag.
Nä nu skriker kudden så högt efter mig så jag är rädd att Tyra ska bli väckt;)

Godnatt världen!!!!

What to do today??

Publicerad 2010-08-24 09:09:09 i Allmänt,

Sitter och slappar lite framför tv:n och försöker komma på vad vi ska göra idag. Jag måste nog faktiskt ta en sväng ut till Väla även om det inte är det ultimata för att underhålla barnen. Men jag MÅSTE verkligen hitta en bikini för på söndag börjar jag och Tilea babysimmet. Ska bli så himla mysigt att få göra detta med henne. Bara en sak som stör mig och det är att Daniel typ inte kommer följa med så det blir inga foto alls på Tilea när hon badar. Får se om jag kan få någon att följa med någon av gångerna för jag skulle ju verkligen vilja ha kort även på denna loppan i poolen<3
Igår tog jag in några av våra ouppackade kartonger från förrådet och sorterade. Där var en hel del kläder som jag kommer kunna använda väldigt snart. Något kilo till neråt så att man inte ser ut som en muffins så har jag snart ganska många byxor att dra på mig.
Sen hittade jag en hel del som Tilea snart kommer kunna använd och en underbart söt skaljacka som hon kommer kunna ha i höst/vinter. Tyra fick den av gamlemormor i julklapp det året hon föddes men den var för stor så den blev aldrig använd så nu får lillasyrran ha den. Sen hittade jag dom små små söta badtrosorna som Tilea ska ha på sig på söndag. Och dom är precis så himla söta som jag minns dom.
Fattar inte hur vi kan ha så många lådor kvar att packa upp och inte ha någon plats för grejorna när vi har skaffat en större bostad...någon som kan ge svar på det???
Det är inte så heller att vi köpt en massa nya grejor heller för pengar är bara till för att landa en kort stund på kontot för att sen lämna oss i stor sorg igen. Dahh vet ni man kan inte jobba sig rik i detta landet. Daniel har jobbat sjukt mycket förra månaden och fick en ruggigt bra lön innan skatt, men då får man ju givetvis skatta så mycket så inte blev det många tusenlappar mer än vad vi brukar ha. Och självklart var detta en sån månad då alla stora räkningar kommer så pengarna kommer vinka fint bye bye denna månaden också.
Man skulle f*n vunnit lite pengar, men det händer ju bara dom som redan har ett överskott på kontot så inte behöver jag börja fundera vad man skulle lagt en stor fet vinst på.

Nä nu ska jag lägga all min uppmärksamhet på stora loppan som har en busblick utan dess like. Rädda det som räddas kan när hon är på bushumör:)

Förresten tror ni att man får kalla det för höst nu? För inte tycker jag att det är så himla varmt längre ¤

1 år!!!!!!!!!!!!!!!

Publicerad 2010-08-22 03:36:19 i Allmänt,

Mitt i natten och här ligger jag och har helt glömt bort att jag är småbarnsförälder:)
Men nu idag 22 augusti ja idag är det 1 år sedan jag och Daniel satte varsin ring på fingret och lovade varandra evig kärlek<3
Så hur har då detta året gått??...jo tackar som frågar och det tänker jag berätta för er.
Vi har haft ett händelsefyllt år.
*Bott hos mina föräldrar
*Flyttat in i slottet
*Tyra har växt och utvecklats till en liten bestämd dam med massor av skinn på näsan och en helt underbar charmerande personlighet som får de flesta att smälta
*Varit gravid och fött ännu en helt underbar dotter. Tilea förgyller vårt liv precis som sin syster.

Visst har inte alla dagar varit så lätta och kanske så kärleksfulla som man önskat men vi kämpar som sagt på
and nothing else matters:)

Ligger just nu och lyssnar på denna underbara låt med Metallica och tänker på vår stora dag för ett år sedan då vi gick hand i hand ner för grusgången till Heagårdens underbara trädgård. Jeppe spelade just dessa toner på el-gitarr och jag får fortfarande tårar i ögonen när jag tänker tillbaka på det. Helt underbart spelade han för oss och jag ångrade inte en sekund att vi valt att gå fram till vigselförättaren till just denna låt. ÄLSKAR DEN!!!!

Alla våra nära och kära var där för att dela denna stora händelse i vårt liv och vår dag blev helt oförglömlig.
ALDRIG har jag fått så många komplimanger.

Festen blev precis så perfekt som vi bara hade hoppats på.
Nä nu ska jag krypa intill min make och sova några timmar innan vi ska fortsätta fira vår första bröllopsdag.
Frukost på café, tropikariet, gymbesök, god middag hemma och sen krypa upp i soffan med våra flickor och kolla på filmer tillsammans.

Livet är underbart!!!!



Baka baka kaka

Publicerad 2010-08-20 11:36:02 i Allmänt,

vem ska kakan smaka??
Hade lovat Tyra att vi skulle baka idag och när jag sa det imorse så tyckte hon att detta skulle ske direkt.
Så 8,15 tvättades händerna och vi började röra ihop en vetedeg. Tilea var inte helt nöjd med att henne morgonmys bara försvann sådär för att syrran ville baka utan hon morrade ilsket från babygymmet. Upp med lillloppan i babybjörnen med ansiktet framåt och helt plötsligt var vi 3 bagare:)
Det mättes och rördes och saltades och sockrades och helt plötsligt så låg där en helt perfekt deg redo att jäsa till dubbel storlek. Vi sa godnatt till degen och la oss för att kolla på barnprogram tills äggklockan ringde.
In och tvätta händerna igen och sen började det roliga. Tyra fick en egen bit deg och det bakades för fullt:) 
Några av dom blev superfina och placerades i formar sen var där ju en del av vetedegen som fick utstå det mesta och såg helt grotesk ut så han matade vi herr slaskhink med....sorry Tyra men det såg inte mumsigt ut någonstans:)
Av min del av degen så bakades det kanelbullar, Vegabullar och russinbullar. Smask säger jag...undra hur många points där är i en. Helst vill man ju provsmaka alla sorterna men får väl nöja mig med 1 så att inte vågen hånskrattar åt mig på måndag.


(Okej jag vet att vissa blev liiite mörka men dom smakade lika bra ändå hehe)

Så vad händer denna helgen då?
Till att börja med så måste ju nämnas att det är en stor händelse för en gammal Vallåkrabo denna helgen.
Det är dax för Vallåkraträffen och byn invaderas av folk från alla håll och kanter. Gatorna blir svarta av allt slirande och det hörs dunka dunka typ hela natten. Själv har jag alltid struntat stort i bilarna utan vi tjejer har gjort oss fina och hängt på campingen för att träffa killar. Hehe gamla goda tider det, som är just det GAMLA goda tider. Nu sitter man här lycklig, gift, mamma till 2 underbara flickor i vårt lilla slott...skulle inte byta bort det jag har för nått i världen.
Men man blir lite nostalgisk just denna helgen på året:)

Sen är det ju även en annan MYCKET viktig händelse denna helgen.
På söndag firar jag och Daniel pappersbröllop:)

Japp gift kvinna har man varit i 1 år....shit var tog denna tiden vägen?
Visst har det varit tufft vissa tider och vi har hunnit med massor bara under detta året men vi håller ihop fortfarande hehe och jobbar på vårt förhållande.
Hur tufft vi än har det så vet jag att Daniel är den jag vill bli gammal med och leva tillsammans med tills döden skiljer oss åt.
Tänk den dagen vi firar atombröllop hehe...fast den lär ni nog inte få läsa om i bloggen;)


1 år - Pappersbröllop
2 år - Bomullsbröllop
3 år - Läderbröllop
4 år - Blomsterbröllop
5 år - Träbröllop
6 år - Sockerbröllop
7 år - Ullbröllop
8 år - Bronsbröllop
9 år - Pilbröllop
10 år - Tennbröllop
11 år - Stålbröllop
12 år - Silkebröllop
12,5 år - Kopparbröllop
13 år - Knypplingsbröllop
14 år - Elfenbensbröllop
15 år - Kristallbröllop
20 år - Porslinsbröllop
25 år - Silverbröllop
30 år - Pärlbröllop
35 år - Korallbröllop
40 år - Rubinbröllop
45 år - Safirbröllop
50 år - Guldbröllop
55 år - Smaragdbröllop
60 år - Diamantbröllop
65 år - Krondiamantbröllop
70 år - Järnbröllop
75 år - Atombröllop

(info hämtat från http://www.dn.se/mat-dryck/reportage/brollopsjubileum-1.776098 )

Sen imorgon blir min mormor 78 år:)
Så vi ska ut till min söta goa bullmormor och äta tacos. Hur coolt är inte det liksom att en 78-åring bjuder på tacos på sin födelsedag.

Aj aj kramp i fingrarna som förmodligen bara kan botas av en smarrig hembakad kanelbulle med ett glas kall mjölk;)
Trevlig helg gott folk för hmmm ni har väl inte missat att pssst det e FREDAG!!!!!
Tjatkärring jag vet men det retar alltid någon;)

Slänger in  2 fina bilder från igår:)




Titt uuuut :P

Underbara siffror:)

Publicerad 2010-08-19 10:45:56 i Allmänt,

Idag log vågen mot mig och berättade att jag har gått ner 10,3 kilo....säger bara underbara siffror att se:)
Nu längtar jag ännu mer tills jag nått min målvikt, "bara" 16,2 kilo kvar. En piss i nilen va.
Nä allvar det är ju verkligen hur mycket som helst men shit va min kropp borde vara snygg då.
Och nu eftersom det ammas mindre och mindre så tror jag att det kommer ta fart i viktminskningen igen. Inte lätt att förlora vikt när man har någon annan att tänka på som är så mycket viktigare än en själv. Men eftersom det verkligen inte fungerar och det bara är jobbigt för mig och Tilea att hålla på att växla mellan bröst och flaska så är det väl snart dax att ta det stora beslutet. Men det känns i mamma-hjärtat ska jag erkänna.

Sen till något helt annat, jag är så sjukt sugen på att börja träna igen. Men jag vet inte, sist jag hade ett årskort så användes det knappt så Daniel var INTE glad på mig och då fick jag höra att nope inga fler årskort för denna svensken. Men nu är problemet att på det stället som jag skulle kunna tänka mig att träna verkar det som att det bara säljs årskort...dahh.
Får väl blinka fint till maken min och se vad han säger.
Han tjänar ju på att ha en glad och fin fru eller hur=)





En snabbis igen

Publicerad 2010-08-18 10:33:19 i Allmänt,

Detta får bli ett snabbt litet inlägg för jag har precis skrivit ett superlångt mail så fingrarna protesterar och är trötta.
Har träffat en tjej på nätet som bor utanför Landskrona som har en dotter född augusti-08 och en dotter född i april-10 och nu har vi börjat "brevväxla". Det är riktigt kul att prata med henne för man ser ganska mycket likheter på ens liv när man har barn i samma ålder.

Idag bjuds det på samma härliga höstväder som igår med rejäla skurar. Men tydligen får man inte kalla det höst än för det är alldeles för varmt.
Har absolut ingen aning om vad vi ska hitta på idag. Brukar alltid hitta något kul att göra. Annars har Tyra rummet fullt med nya leksaker som hon fick av nästkusin Bastian igår.
Snacka om det var julafton för hennes del. Heidi ringde och frågade om jag ville ha Fisher Price leksaker till barnen och det tackar man ju verkligen inte nej till. På med en kanna kaffe så fick vi trevligt besök av Kusin Vitamin och sötaste Bastian. En soppsäck full med lekplats, garage, bondgård, bilar, gubbar och djur till Little Peolpe serien packades upp i tjejernas rum. Tyra sa tack och gav Bastian en STOR kram. Sen busades det på för fullt, helt otroligt hur fint dom 2 kan leka fast det skiljer 3½ år.
När dom gick hem trodde jag och Daniel att vi skulle få en lugn kväll framför tv:n men det hade Tyra inte en tanke på. I sängen och upp ur sängen, fram och tillbaka mellan Tyras säng och tv:rummet. Många steg blev det på stegräknaren kan jag säga. Där fick vi för att vi sa att det är aldrig några problem när hon ska nanna;)
Långt om länge knoppade dock loppan in men då var ju jag ännu tröttare och kröp ner i en renbäddad säng och somnade nog direkt. Hur härligt är det inte att krypa ner mellan rena sängkläder som doftar underbart av sköljmedlet. Jag har sovit gott hela natten och bara vaknat när Tilea ville äta och när Tyra kom in med täcket, kudden och snutten under armen. Söte göte då:)
Nä nu börjar snart mitt älsklingsprogram och barnen sover förmiddag så jag ska nog bre mig ett par hemmabakade skorpor och blanda lite hemmakokt saft och mysa i soffan.

Utvecklingsfas på g???

Publicerad 2010-08-17 16:46:23 i Allmänt,

Kan det vara så att Tilea kommit in i en rejäl utveclingsfas? Jag tror faktiskt det för det är en ganska gnällig tjej jag har just nu. Helst vill hon att mamma ska bära runt på henne hela tiden och prata hela tiden med henne. Fast lika arg som denna lilla bestämda donna kan vara lika charmig kan hon vara när hon numera joddlar och flinar stort till mig. Snackar gör hon ocså för fullt på sitt egna lilla vis och det är så härliga ljud att lyssna på:)

Men sen fungerar ju amningen inte alls som den ska så det kan ju klart också vara en orsak varför hon inte är på sitt bästa humör längre. Ersättning ges vid fler och fler tillfällen så tyvärr är jag nog inte ammandes mycket länge till. Kämpar på men oftast så verkar hon hungrig igen efter knappt en halvtimme och aldrig att hon släpper bröstet och verkar mätt och nöjd utan hon är nästan alltid kinkig så att jag behöver ge henne nappen. Dahhh att det ska vara så jobbigt det här med amning.
Men så länge Tilea blir mätt och växer så borde det ju kvitta var hon får sin mat ifrån...fast det gör ont långt in i hjärtat och jag har svårt att bara släppa det och bestämma mig för att bara ge ersättning. Detta är ju vårt sista barn och jag ville så himla gärna amma tills hon var 6 månader.

Igår fick Tilea sina första sprutor. Ajajaj tyckte lilla madame. Men som tur var så är ju mammas famn den bästa att krypa in i när man är ledsen så det var bara till att mysa in där och snyfta och bara bli tröstad. Hela mammas uppmärksamhet fick hon också för storasyster hade blivit lämnad hos farmor och farfar för att slippa se lillasyster bli ledsen. Sen hade jag några ärenden i stan så dom passade jag på att göra när det bara var en liten med.
Har ett nytt projekt på gång som jag anmält mig till, så nu får vi se hur det går med det. Det är som när jag började viktväktarna att jag är inte riktigt redo att skriva ut vad det nu är jag sysslar med för först vill jag se hur det går...men jag kommer skriva och berätta senare...LOVAR!!!

När jag kom och skulle hämta Tyra så låg hon och nannade. Farmor skämdes och erkände att Tyra lärt sig en dum sak av henne. När farmor gått ut på balkongen för att röka så hade Tyra klättrat upp i soffan, knackat på rutan och stått med en krita i munnen och "rökat" hon också. Aldrig hade svärmor släkt sin cigarett så snabbt och skyndat in och tyckt det var jättepinsamt....mmm dom snappar upp snabbt dom så busarna. Så nu har vi en liten "rökare" här hemma.


Nä får passa på att städa undan lite här hemma och fixa det sista med kvällsmaten medans tösrena är lugna.

hghjzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzjkjzjzggggggggggggggggt

Publicerad 2010-08-13 10:36:22 i Allmänt,





Idag fick jag lite hjälp av Tyra att skriva rubriken, dock kan jag inte översätta det till er men madame var mycket nöjd med sin insats så det måste ju betyda något bra:)
Kanske bara upplyste hon er om att det är fredag...japps nu tjatar kärringen om fredag igen men jag har ju sagt att jag gillar den dagen. Det är ju liksom trösklen över till att bli helg;) och då får vi ju njuta av att Daniel är hemma. Och idag är en lite extra speciell fredag. Visst fredagen den 13:de men för mig betyder det tur för idag är det exakt 3 månader sen vår lilla Tilea bestämde sig för att komma till världen i raketfart. Och i onsdags blev Tyra myra 20 månader så detta firades igår med att tjejerna fick 2 dvdfilmer. Tyra älskar kolla på film och Tilea gillar sitta i sin babysitter och titta. Och det är perfekt när barnen ska koppla av för man kan ju inte köra igenom dagarna i racerfart alltid, måste ju varva ner också. I alla fall så hade dom erbjudande på Tingeling och Pettson & Findus på Maxi så dessa fick följa med hem till oss och har redan hunnits med att kolla på och var mycket uppskattade.

Så vad hände då igår..jo det blev ju en tur till Fredriksdal och promenixa. Vi fikade och kollade på alla djuren och klättrade i ca 40 minuter runt i trollskogen.
Tyra njöt i fulla drag.
Sen var det dax att åka hem och laga middag...gjorde detta receptet http://www.kokaihop.se/recept/italiensk-kottfarssas och kan verkligen rekomendera det.



Massa babbel

Publicerad 2010-08-12 08:42:04 i Allmänt,

Nu har jag börjat dricka blutsaft och det är möjligt att det är psykiskt men kroppen känns redan lite lättare, inte alls så trött som jag varit tidigare där kroppen liksom värker för att man är så trött. Så det är bara till att fortsätta att dricka denna pissäckliga morgonsup.

Igår skrev jag ju att jag skulle slänga ihop en trolldeg till Tyra. Sagt och gjort och storloppan ÄLSKADE det. Tänk dig en unge med myror i brallan sitta still och leka fint och "baka" i 2 timmar!!!!! Blev helt klart mycket imponerad:) Sen att jag hade denna salt klibbiga deg över halva köksgolvet är ju en annan historia för gumman min var ju nöjd. Plus att jag hann laga middag utan någon som gnällde på mig och tyckte att jag var skittråkig.
Till middag lyxade vi till det med utbankad kotlett med hemgjorda klyftpotatis, bearneisesås och grönsaker...satt som en fläskläpp:P

På programmet idag tror tror tror jag kanske vi drar in till Fredriksdal i eftermiddag och promenerar lite. Har ju köpt årskort där så då kan man lika bra nyttja det. Och där är ju enorma ytor för Tyra att springa fritt.
Men denna gången tar jag nog ändå med syskonvagnen ändå för sist skulle Tyra provsitta varje bänk vi gick förbi och stack åt alla håll och kanter hela tiden så mycket djurtittande blev det inte. fåglarna var lite intressanta att snacka med men det var allt.









Nä nu har en liten Tyra krypit upp i mitt knä och vill mysa. Och det säger man ju inte nej till.
Sen har jag ju börjat följa en massa nya spännande bloggar så tror faktiskt att jag ska läsa igenom dom medans Puh busar loss på vår tv-skärm.
Men innan jag slutar så måste jag ju bara påminna er om att imorgon är det FREDAG...och som jag nämt så gillar vi fredagar, ja vi gillar fredagar massor och efter fredag kommer lördag och då är det dax att träffa vårt härliga mamma och kiddogäng +  deras gubbar för att smaska kräftor, räkor och annat gott. Behöver jag liksom ens säga att jag längtar:)

Varför liksom????

Publicerad 2010-08-11 10:35:23 i Allmänt,

Jag fattar inte varför det alltid ska regna när jag har varit duktig och tvättat och hängt ut tvätt. Säger bara dahhh för så himla kul är det inte att tvätta. När det blir nog att swinga lite på höfterna för vädergudarna och hoppas på några solstrålar;)
Fast jag kan säga att förutpm tvätten så gillar jag lite att det är lite höstväder. Jag gillar hösten plus att då kan jag med rent samvete vara inne lite idag för mion energinivå är så långt ner som det bara kan komma. Nästa gång jag är på Maxi ska jag f*n köpa blutsaft för jag är som en vandrande zoombie och det är inte en sån mamma jag vill vara. Fast jag tar mig i kragen och busar på med min stora loppa för inte ska hon behöva lida för att mammsen är trött. Och Tilea är med så mycket nu så givetvis ska hon också lekas med.
Igår var vi faktiskt duktiga och bakade hemgjorda skorpor...mums säger hela familjen Persson. Tyra älskar att få hjälpa till så att få baka med mamma var toppen och sen att få äta sina egna skorpor var hur mys som helst. 
Och sen var vi ute i trädgården och busade, gungade och hoppade studsmatta. Allt detta resulterade i att Tyra somnade en stund på eftermiddagen vilket aldrig händer annars så det blev lite svårt att somna på kvällen. Men att få sitta uppe lite längre och mysa hos mamma och pappa framför tv:n var inte helt fel. 

Sen idag tog vi lite sovmorgon. Vi har busat lite och nu vilar barnen. Efter vilan tänkte jag slänga ihop lite lunch och sen ska jag slänga ihop en trolldeg som vi ska leka med. Så det blir bara en hemmamysdag för oss idag och jag gör allt för att återhämta krafterna som försvunnit någonstanns på vägen.
Tjing Tjing


 







Här ser ni mina små loppor som förgyller mitt liv<3


Liten utflykt

Publicerad 2010-08-10 08:19:40 i Allmänt,

Igår gjorde vi en liten kvällsutflykt till Gröningen. Vi käkade glass (japps där var sparade points för dessa onyttigheter) sprang och busade och Tyra fick leka av sig på lekplatsen. Tilea låg och flinade i vagnen men ville efter en stund sitta som en stor tjej så att hon kunde se allt runtomkring.
En mysig stund för ViPerssons:)
 
   



 

Bryter ett löfte

Publicerad 2010-08-08 09:28:28 i Allmänt,

Vet att jag lovade bilder sist jag skrev men alla kort på dopet blev tagna med mammas kamera för den är mycket bättre än vår så innan jag kan lägga in bilder här så måste jag snotta dom från henne.
Men det blev en mycket trevlig dag och alla verkade nöjda.
Dopet började klockan 12 så jag fixade till barnen och ammade Tilea vid 11,15...inte i min vildaste fantasi trodde jag att hon skulle sova igenom hela dopet....men jodå genom klockringning, psalmer och dikt sov hon.
Så alla våra dopkort med Tilea är med huvudet hängandes på henne...söte göte:)
Och Tyra ville inte alls stå framme hos oss och hänga utan klättrade upp till mormo och ner från mormor..spran och hälsade på gamlemormor och vinkade och kallade på FARMOOOR. Tyr att det var en kanonpräst vi hade som bara tyckte det var fint när hon busade runt.
Själv tog jag modet till mig och läste en dikt för Tilea..är så feg för sånt  men jag gjorde och är meganöjd.
Väl hemma så bjöds det på nybakat bröd och pålägg av alla de sorter. Trodde folk skulle tycka det var fattigt av oss men alla verkade nöjda och jag fick många komplimanger för vilken bra idé det var:)
Fick stor hjälp av mamma och mormor att lägga upp allt fint, såg verkligen lyxigt ut:)
Efter ett mycket välrensat bord så var det dax att duka fram köpekagorna och mina hemmabakade cheesecake och sen var det dax för presentöppning.
Wow vilka fina saker hon fick. Smycken, docksäng, spargrisar, en boksamling, en blöjtårta, en efterlängtad bumbosstol och money money money. Illa när en 3-månaders tjej är rikare än sin mamma hehe.
Vid 17 hade alla gäster gått och jag var helt slut. Ammade Tilea och sen badade mormor henne och Tyra så att jag skulle få vila en liten stund. La mig på mage och 3 sekunder senare sov jag som en klubbad knubbsäl.
Nästa gång jag öppnade ögonen var barnen färdigbadade, Tilea sov gott i sin vagn i trädgården och Tyra hjälpte mormor i köket. Dock var jag fortfarande trött och lite tjurig och ville absolut ha hämtemat. Jag fick som jag ville och jag lyxade till det med en kebabsallad...visst var det gott men shit va jag har mått dåligt. Känner mig bakfull och äcklig och mår allmänt urk. Nä det lär nog inte bli fler kebaber i mitt liv, inget jag lockas av alls. Och det är ju en fördel för vågen kastade ett plus några hekto i fajset på mig imorse. Inte värt det alls med tanke på hur gott jag ätit och mått innan och fått fina minustecken. Nä som sagt nya hårda tag från imorgon. Har ett nytt delmål att klara så det är bara att kämpa på.
Nä  nu ser jag ett par sprattlande ben ur vagnen så det är dax att ta upp och mysa med en nyvaken miniloppa.  

Stora tjejen:)

Publicerad 2010-08-06 09:56:55 i Allmänt,

Tyra har verkligen blivit stora tjejen. Hon sover numera i en stora-tjejen-säng som vi kallar det utan något skydd alls på sidan och fixar det galant. Är jätteduktig när hon ska gå och lägga sig och lika så när det är dax att komma över till mamma och pappa. Sen idag var det premiär för pottan:) Så det är en stor dag här i huset på hörnan:)

Imorgon är det då lilloppans stora dag. Det fixas för fullt för jag vill verkligen att det ska bli en fin dag för min lilla älskling. Så fort tjejerna vaknar blir det en tur ner till Maxi för handla till imorgon. Trodde jag skulle hinna det innan dom skulle sova men så snabb var jag inte och jag är inte alls intresserad att gå på Maxi med 2 trötta gnälliga loppor. Nä vi ska nog hinna ändå:)

Annars vad har hänt..jo jag ställde mig på vågen imorse och den hade en trevlig överraskning...6 hekto från mitt första delmål som jag ville nå tills imorgon....sköter jag mig idag så ska nog inte det vara några problem.
Så från den 7 juni har jag gått ner 9,4 kilo...mycket stolt över mig själv kan jag säga. Om allt går som jag vill så borde jag kunna nå mitt slutmål på 58 kilo till jul. Åhhh va härligt att ha en kropp som endast väger 58 kilo. Ingen tjock rumpa, inga stora tuttar, inga tjockisarmar eller dallerlår och en någorlunda platt mage*drömmer vidare och ler* dahhh vill ha det sådär nu!!!! Blir till att kämpa lite extra från nästa vecka då jag inte har all planering och all stress i min kropp. Nya friska hårdare tag från måndag!!!

Nä har ju inte tid att sitta här så jag får allt slita mig från datorn och ta tag i alla mina måsten:)
Trevlig helg mina kära vänner så får ni lite bilder från hemmet och dopet nästa gång jag skriver.

Känns så hemskt...

Publicerad 2010-08-05 23:50:40 i Allmänt,

mina barn bara växer så himla snabbt och jag hinner inte med. Vill njuta av varje dag med dom (det gör jag i och för sig) men hinner inte med det så mycket som jag skulle vilja för det finns så många måsten.
Älskar mina tjejer mest i hela världen och vill bara vara världens bästa mamma till dem. Tyvärr känner jag inte att jag är den mamman jag skulle vilja vara så jag tror det är dax för en liten förändring på denna fru Persson.
Att jag känner så här just nu kan i och för sig ha att göra med att det är snart dax för dop och det är fullt upp hela tiden här hemma. Rummen är klara förutom att det ska bankas upp tavlor imorgon.
Tårtorna till dopet är bakade och imorgon förmiddag ska jag ner och handla maten som ska bjudas på.
Imorgon kommer svärföräldrarna och hjälper till och fixa i trädgården och på kvällen kommer mina föräldrar och hjälper till med det sista finliret. Deras hjälp är guld värd och jag är mycket tacksam. Tanken är ju att jag ska ta det väldigt lugnt nu då det är lite bråkigt med amningen just nu så Tilea har det lite jobbigt med mammsen. Hon är väldigt mammig, pipig och vill helst bli buren hela tiden. Jag kan absolut INTE lämna rummet för då blir hon superledsen och ingen annan kan hålla henne....det är mamma för hela slanten. Visst är det mysigt men jag måste ju hinna med Tyra också så det blir lite meckigt. Och just nu känner Tyra att Tilea kräver väldigt mycket av mig så hon busar på för fullt för att få uppmärksamhet. Jag kommer vara gråhårig innan jag är 30 men det är det värt...skulle inte byta mitt liv för allt i världen. Känner mig mycket lyckligt lottad som har en så fin familj.
Men just nu är det fullt upp i mitt liv och jag har därför inte hunnit höra av mig till någon...hinner knappt med mig själv så det är inget personligt mot någon.
Nä slutbabblat om allt och ingenting så är det dax att hänga tvätten innan det är ett nytt dygn.
Kan hända att jag somnar stående med en tröja i handen;) En dusch innan sängdax är välbehövligt och förmodligen ganska uppskattat av resten av familjen som nannar i vår säng. Så som sagt så tackar jag för mig för ikväll och publicerar detta inlägg NU

Massa projekt

Publicerad 2010-08-04 10:37:16 i Allmänt,

Hoho jag lever...har bara fullt upp nu inför dopet på lördag.
Vi var ju klara med allt här hemma men som jag nämnde i förra inlägget så blev det rumbyte för fullt i vårt lilla paradis. Så numera har flickorna ett stort flickrum och jag måste faktiskt skryta lite och säga att det blev perfekt. Är superduper nöjd och Tyra verkar inte alls missnöjd. Tilea kan få plats att ligga på sin filt med babygymmet utan att vi måste klättra över henne så det är perfekt med så mycket yta.
Sen har ju Tyra det ganska lyxigt just nu eftersom lillasyster är så liten att hon inte leker och hon sover fortfarande hos mamma och pappa så i princip blir det ju Tyras rum.
Och hos oss så är det ju Nalle Puh för hela slanten så givetvis så är det ju han som dekorerar väggarna i rummet:)
Sen har Tyra blivit en stor tjej. Ena sidan på spjälsängen är bortplockad och hon har inte ens en kant som hindrar henne från att ramla ner utan det verkar som hon klarar det kanon ändå. Självklart har jag lagt tjocka täcken under ifall hon skulle ramla ner och om det skulle ske så blir det en snabb tur ut på Ikea och handla en extrakant. Men eftersom vi ska få "lyxen" att få ett enormt Ikea här i Helsingborg så har dom just nu knappt ett skit i sortimentet.
Sen det enda som fattas i rummet är en matta och en tv, men det kommer nog bli ett senare projekt.

Nä dax att fortsätta pysslandet...foto kommer senare

Kaos i paradiset

Publicerad 2010-08-02 08:31:54 i Allmänt,

Måndag morgon och här sitter vi i helgens röra. Vi har sen några veckor tillbaka bestämt oss för att göra vårt extra tv-rum till ett gemensamt sovrum/lekrum till barnen och ha de små rummen som tvrum och kontor.
Dock var ju min tanke att detta skulle ske typ när Tilea var ett halvår men nope min Mr Intensiv tyckte att detta skulle ske redan nu. Han la fram sina bästa argument om varför det skulle ske just nu och till sist gick jag med på det. Vi började med att tömma Tileas rum och "lyfte" in vår bäddsoffa som väger ton, därefter åkte tv snabbt ner och bord och matta fick en ny placering. Och sen kunde jag börja dekorera med tavlorna och mina gipsmagar. Måste säga att rummet blev kanonmysigt och tur är väl det eftersom det är jag som brukar åka in där när intresset delar sig för tv-programen:)
Vi tog en tripp ut till Ikea och Bauhaus och inhandlade allt det som vi behövde för att fixa och dona. Som vanligt slank det ju ner en del som inte var planerat, dock inget dyrt men nu kan jag påbörja lite andra projekt som jag skulle vilja ha klart innan dopet. Det är perfekt att ha dopet som en deadline för då får man verkligen saker gjorda i raketfart.
Och med tanke på de få dagarna kavr innan vår deadline så borde jag sätta på min turboknapp och börja pyssla här hemma. Vet ju en lite dam som kommer älska sitt nya stora rum.
Dock vet jag knappt vilken del jag ska börja i:)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela