ViPerssons

(¯`°•.¸♥ 2013 ♥¸.•°´¯)

Gnällvarning!!!!

Publicerad 2010-10-31 20:12:58 i Allmänt,

Ingen bra dag alls!!! Tackar gudarna för mina barn som ger mig styrka att orka.
Alltså jag har kommit på vad som e fel....det e JAG!!!
Allt e bara fel och hur mycket jag än kämpar så e jag bara fel. Det e bättre jag håller mig för mig själv så kanske det blir bra nån gång. 
Var och tränade men inte ens det hjälpte och gjorde mig glad utan jag kände mig bara mer nere när jag gick därifrån. Och ont fick jag också...så igen..ingen bra dag!!!!



Lördag lördag och litta lördag

Publicerad 2010-10-30 20:08:59 i Allmänt,

Maken är i Danmark med kompisar, barnen sover och här sitter jag och njuter av tystnaden. Eller ja tv:n e på men jag bara e liksom. Ska dock bli intressant och se om jag kan hålla mig vaken en stund till.
Idag har jag och Tyra träffat våra fina vänner Angelica och Amir på Busfabriken. Tilea fick vara hemma och mysa med pappa medans jag och Tyra busade loss. Detta var första riktiga mamma-Tyra-grejen som vi gjort sen Tilea föddes och det behövdes verkligen. Det var mys att bara njuta av min stora tjej och bara finnas till för henne:)
Tilea och jag har ju 15 timmars ensamtid nu när Tyra är på dagis. Vilket faktiskt går helt okej förresten.
Igår när jag hämtade Tyra fick jag höra att hon gjort stora framsteg dessa 2 veckor även fast hon fortfarande blir ledsen från och till och kallar efter mig. Hon har dock blivit super-super-duper-mammig och vill bli buren en massa av mig. Hon pussar och kramar på mig HELA tiden och är bara helt underbar.
Sen har vi hittat anledningen till att Tilea varit lite extra gnällig senaste tiden...poff så har hon nu 2?!?!? tänder som trängt igenom i lilla tandköttet. Min lilla sessa växer för fort!!!!

Nä inget kul inlägg här inte så nu ska jag kolla på  Så mycket bättre på tv4.
Kollade ni inte på det förra veckan så kan jag verkligen rekomendera det. Gillar det skarpt:)
Ha en bra lördagskväll allihop och kräng inte för mycket godis för då e risken att ni mår som jag gör just nu:/

Wow tro det eller ej

Publicerad 2010-10-29 10:15:11 i Allmänt,

Herre min gud så pigg man kan vara när man är van vid att sova sjukt lite och sen helt plötsligt så får man en natt med bra sömn. Ärligt så är jag så pigg så jag är lite rastlös. I vanliga fall så brukar jag falla ihop på soffan så fort barnen sover och sen sover jag bort all min ensamtid, men nu är jag så pigg så jag känner inget behov av att vila. Så vad har då gjorts annorlunda denna natten?
Jo jag gick och la mig redan 20,10 igår kväll. Somnade skönt på spikmattan och sov där en timme. Sen tog jag bort spikmattan och la mig till rätta och fick sova till 23,20 innan Tilea vaknade.
Jag buffade henne på rumpan och klappade henne över ryggen medans jag sa Godnatt godnatt soooov såååå gooottt. Kan säga att lilloppan som är van vid att få komma upp var vansinig på mamma och inte nog med det, kärringen hade ju tagit hennes napp också. Japp så hemsk är jag så jag bestämde igår för att få Tilea att sova utan napp. För även de nätter då hon inte vill gå upp typ vid 3-4 så får vi springa in och ge henne nappen ungefär kanske 10 gånger. Och jag kan säga att dessa 10 gånger känns i kroppen när man hela tiden blir väckt och blir orolig för tänk om hon inte vill somna om. I alla fall så somnade hon efter 30 minuters gråt och gnäll (låååånga 30 minuter om man bara vill ta upp och trösta sin lilla). Och sen sov hon tills klockan var 3,20 inatt och då var det samma igen fast denna gången var hon envis och var ledsen i 40 minuter. Sen nästa gång hon vaknade var klockan 6,45 och det var dax att gå upp. Jag ska tillägga att jag var hos henne hela tiden och klappade henne på ryggen och buffade på rumpan, först när jag märkte att hon var lugn och bara snyfftade och kopplade av i kroppen gick jag ut ur rummet. Sen så fort jag hörde att hennes gråt började gå uppåt igen så var jag hos henne och gjorde samma sak.
Visst det låter kanske grymt att inte ta upp henne och trösta men när man får sova så lite som vi fått göra de sista månaderna så blir man desperat efter lösningar som kan få det att funka för en. Man får bita ihop och tänka att man gör det för hela familjens skull. Och som sagt så lämnar jag ju inte henne ensam utan finns där hela tiden.

Ni som känner till Anna Wahlgren ser kanske att jag blivit inspirerad av hennes Sova-hela-natten-metoden men att jag hoppar över de grymma bitarna och att lägga min älskling på mage. Jag har valt de bitar från metoden som jag känner känns rätt för mig och kommer fortsätta kämpa tills vi får sova  för som det varit nu så känns det som jag går under snart.

Så kanske är jag snart den glada person som jag vill vara och kan slänga in roliga uppåt-inlägg i bloggen igen;)
Så länge så tackar jag för mig och skriver så fort jag har energi i kroppen igen.

Då tar vi lov;)

Publicerad 2010-10-21 14:07:53 i Allmänt,

Som ni märker så poppar där inte upp så många inlägg i bloggen som det brukar.
Jag trodde att vi var på återhämtning men noooo.
Här sover vi mindre än någonsin så nu går jag runt på ren vilja. Mina älskade döttrar tror att man ska vara vakna hela nätterna och hela dagarna. Resultatet av detta blir en trött mamma, trötta och gnälliga barn.
Sen att Tyra just nu håller på att skolas in på förklskolan gör inte saken bättre.
Så istället för att känna ångest för att jag inte hinner/orkar skriva så mycket som jag vill så är det numera full fokus på barnen och skaffa mig energi. Så jag tar höstlov och återkommer så fort krafterna kommer tillbaka och nätterna i slottet nyttjas för att ha stängda ögonlock.

Har ni saknat mig??

Publicerad 2010-10-17 20:48:35 i Allmänt,

Nu har det varit en sån vecka då energin bara legat på noll. Uppe flera gånger per natt med barnen och dagen börjar vid 4...tja som ni hör så kan detta ta slut på vem som helst.
Men men morsan är tillbaka och sitter just nu och ladar energi inför morgondagens premiärtur på dagis.
Japp imorgon är det dax för mammas lilla trollunge att bli en dagistjej. Gissar ni på att detta känns i mitt hjärta så gissar ni helt rätt. Min lilla fis blir ju liksom så stor nu. Svårt att förklara dom känslor och tankar som rör sig i mig just nu men detta kommer säkert sluta bra.
Kläderna vi ska ha på oss imorgon är framplockade och snart ska jag plocka ihop resterande så vi har med allt som vi ska imorgon.
På Ullared förra veckan så inhandlades det massa nya saker som Tyra ska ha på dagis, dock glömde denna guldfisken att köpa en ryggsäck till henne. Så nu är jag på jakt efter en söt liten väska som ska sitta på älsklingens rygg när vi vandrar till dagis. Jag har kollat runt och  tror att det kommer bli en sån här i rosa med hennes namn på.

Nä gott folk, inte världens roligaste inlägg men heeey begär inte för mycket av en sliten morsa som är på återhämtning;)
Jag ska nu ta på porrpyjamasen med en giraff på tröjan och giraffmönstrade byxor som jag fyndade förra veckan och krypa under täcket. Vem vet vilken natt vi har framför oss.

Blir så trött

Publicerad 2010-10-09 14:58:53 i Allmänt,

Blir ni inte trötta ibland när folk inte kan vara sig själv utan jämt försöker vara som någon annan.
Jag blir det, det kryper i kroppen på mig när man ska försöka låtsas att man är någon man inte är, försöker låtsas att man är så mycket bättre än andra och när man jämnt ska göra precis som andra.
Kan man inte bara vara sig själv, vara stolt över den man är och inte vara en kopia på någon annan.
Komma med egna ideér och ha egen fantasi.
Ush jag var bara tvungen att få det ur systemet för det stör mig!!!


Så vad har då vi hittat på denna underbara lördag??
Jo morgonen lyxades till det med en sovmorgon. Gullongarna lät mamma och pappa sova länge så helt plötsligt hade men en annan energi än man är van vid.
Så vi packade ihop oss och körde till gröningen för bus på stora lekplatsen. Jag gick och handlade fika och sen åkte vi rutschkana, gungade och sen gick vi på muren. Mys hade vi det och jag njöt av en härlig dag med mina älsklingar.
Nu är vi hemma och barnen sover och snart ska jag gå och förbereda kläder inför kvällens restaurangbesök.
Ska bli så gott med mat och en härlig efterrätt.
Gissar ni nu att jag har en liten paus i viktväktandet så gissar ni rätt. Denna veckan har jag varit ganska slapp men på tisdag börjar nya hårda tag och besök på gymmet. Det kommer bli en tuff höst om jag ska komma i närheten av mitt mål till jul.
Så varför inte på måndag...jo för då ska vi till Ullared och shoppa så därför börjar jag på tisdag.
Ska handla höstkläder, dagiskläder, julklappar och annat smått och gott. Passar ju perfekt med en tur upp nu innan Tyra ska börja på dagis så hon kan få en bra basgarderob med slit och släng kläder som jag kallar det.
Längtar massor eftersom jag ÄLSKAR Ullared!!!!

Ska nog passa på att vila lite innan vi ska iväg eftersom huvudet inte är speciellt snällt mot mig utan det känns som jag har en hundrakiloskloss på mig.

Trevlig helg gott folk!!

Sötaste

Publicerad 2010-10-08 11:46:48 i Allmänt,

Produktbild: Kattprinsessan Innetofflor 

Dessa har jag precis beställt till mina prinsessor. Nu när Tyra ska bli en liten dagis tjej så behöver hon givetvis ordentliga inneskor. Och då måste ju lillasyrran också ha ett par;)
Först hade jag valt ett par rosa skor med en jordgubbe på till Tyra men hon protesterade och ville ha med en "maauu" på så då e det väl klart att hon ska ha en katt på sina skor.

Idag skolkade vi från sången på bibblan och nu är tanken att vi ska dra till Väla och äta lunch och handla ett armband till mig
Så fortsättning följer när vi kommer hem.

Härliga torsdag

Publicerad 2010-10-07 21:39:31 i Allmänt,

Idag har vi haft en bra dag hos Ninna, Saga & Gry.
Tyra och Saga har busat, bråkat och busat lite till. Sötungar är dom!
Det var första gången vi var hemma hos dom på besök och jag totaldiggade deras hus.
Vi blev bjudna på god mat och sen fikade vi på flera sorters kakor...snacka om festtorsdag:)
Vi hann prata massor och timmarna bara sprang iväg.
Efter vi varit där begav sig Forden med Persson-tjejerna till Maxi där barnen tjurade i härliga stämmor. Det var ahhhh, buuuhuuu och dahhhh och flera tårar som föll längst kinderna.
Om ni nu gissar på att morsan blev litta stressad så gissar ni helt rätt. Så det blev en snabb runda med det viktigaste i vagnen och inte ett dugg billigare än vad det brukar bli.
Väl hemma fick det snabbt slängas ihop varma mackor och sen bara en stunds mys i soffan.
Tyra och Tilea ville inte alls somna men nu snarkar dom båda gott iallafall så det står 1-0 till morsan;) Nu får vi bara se om dom går om mig inatt. För sova verkar inte vara mina barns favvosyssla.
Tanken är nu bara att slappa i soffan tillsammans med maken och sen är väl snart denna dagen slut.

Så kan man också må en tisdagskväll

Publicerad 2010-10-05 23:10:45 i Allmänt,

Sitter här och tycker lite synd om mig själv. Känner mig lite nere och just nu lite ensam.
Känns inget kul att fylla år imorgon längre. Saker och ting blir kanske inte som planerat och just nu känner jag mig så besviken på mig själv för att jag inte lyckades gå ner 15 kg som jag hade satsat på.
Fattar inte varför jag har så dålig karaktär och inte kan hålla mig borta från onyttigheter och liksom bara äta nyttigt och så många propoints som jag borde. J*kla Sofie säger jag bara.
Känner mig misslyckad även fast jag har gått ner mycket så är det inte tillräckligt.
Jag klarade inte mitt senaste delmål heller och är rädd att jag inte ska klara min målvikt tills jul.
Fan jag vill inte vara en tjockis längre, vill bli av med allt fett på kloppen och bara bli slimmad och fin. Tänk att kunna klä sig hur man vill och att kläderna bara sitter så snyggt på en.

            (Åhh vad jag önskar att detta var mina siffror, då hade jag bara haft 3 hekto kvar att gå ner.)

Vilket muntert inlägg va...nä ska ta mitt täcke och lägga mig på soffan och kolla på min nya dansfilm som jag köpte idag. Hoppas att den är bra och kan få mig på bättre humör. ÄLSKAR dansfilmer!!!
Så nu tar jag mitt glada humör och tackar för mig. Nästa gång jag skriver är jag ett år äldre.

Se hela bilden

Bra dag

Publicerad 2010-10-04 22:32:06 i Allmänt,

Idag blev det ju bara en mysig hemma dag. Barnen har varti supergoa och bara sådär mysiga som mina ongar kan vara.
På eftermiddagen fick jag ett ryck och möblerade om barnens rum. Tyra och Tilea har nu blivit sambos och mamma och pappa har ett eget sovrum. Ja nu kan jag sitta och vara kaxig, värre lär det väl bli när jag kryper under täcket och min lilla loppa inte är ½ meter ifrån mig, slutar kanske med att jag sover i saccosäcken i barnens rum hehe.
Nä jag tror att jag är redo för detta och jag håller tummar och tår att det ska få Tilea att sova bättre.
För en pigg mamma=bättre mamma




Sen måste jag berätta att jag hade sån himla tur och hittade en sida som hade 70% rea på ett av mina favoritmärken bland barnkläder. Sista dagen med rea idag och nästan allt var slut. Men jag hade tur och precis dom 2 plagg som jag dreglat över i sommras fanns kvar och i mina barns storlek så vips var dom beställde till en billig peng. Nu ser vi bara fram emot att dom dimper ner i brevlådan:)

Nu ska jag gå och titta till mina loppor och sen förbereda ersättning, flaska och termos inför natten.

Så var det dax igen

Publicerad 2010-10-04 14:16:37 i Allmänt,

Igår var det då dax att ta foto på simmet. Tilea njöt i fulla drag och visade sin bästa sida för pappsen.
Hon gillar verkligen att simma och jollrade för fulla muggar.





Hon hann även med att leka lite med fötterna medans morsan tvingade henne att ligga på rygg:)


Sen när vi kom hem från simmet så pysslade vi här hemma och gjorde alla tråkigta måsten som ingen annan gör.
Därefter blev det en tur till Vallåkra. En visit till gammelmormor och hjälpte henne att möblera om. Medans jag och mamma flyttade möbler satt Daniel och lekte med Tilea och plötsligt kallade han på mig att jag måste skynda mig.
Tilea satt helt själv....mammas lilla hjärta börjar bli stor. Varför har man aldrig kameran vid såna tillfällen???
Men ialla fall där satt hon upp en bra stund min duktiga tjej. Så fort jag lyckas ta kort på det så ska jag dela med mig här i bloggen:)

Sen blev det middag hos mamma och Uffe. God och nyttig mat slank ner och sen hamnade man som en dösäck i soffan. Barnen började bli trötta och mannen var förkyld (ni vet vad man säger om en man som är förkyld) så vi packade oss hemåt.
Nattade barn och sen blev det tända ljus och en kopp te i soffan. En bra film som jag satt och nickade till och sen var vår helg slut.


Så var det då måndag och vi tar bara en hemmamysdag och laddar batterierna inför veckans händelser.
 
*Imorgon blir det ÖF och träffa E & L
 
 *På onsdag kommer Cecilia och Matilda, Emma, Anton och lilla Hugo och på kvällen blir det födelsedagsmiddag 
 med min familj, mamma, Uffe och svärföräldrarna
 
 *På torsdag blir det förhoppningsvis träff med Ninna, Saga och Gry 
 
 *På fredag ska vi på sång och sen får vi väl ta upp vår fredagstradition med bakfredag
 
 *Lördagen blir det restaurangbesök tillsammans med maken
 
 *Söndag dax för sim igen

Som ni ser så har vi massor att göra och har därför förtjänat en hemmadag och bara slöa och gå runt i mjukiskläder hela dagen:)

Vi testar vet jag:)

Publicerad 2010-10-03 01:06:40 i Allmänt,

Nu verkar det som om jag faktiskt fattar hur man skriver ett inlägg i bloggen fram min mobil. Duktig idiot eller vad tycker ni. Har hemma är alldeles tyst för alla sover. Tror det är dax för mig med att va John Blund i näven och bege mig till drömmarnas värld... snart tid för att gå upp igen.

Åh Busfabriken

Publicerad 2010-10-02 16:23:02 i Allmänt,

Ja där spenderade vi vår lördagsförmiddag hela familjen Persson.
Tyra fick busa både med mamma och pappa och Tilea nannade gott i bilstolen. Vi klättrade, hoppade, lekte bland bollar...eller ja det är lättare att skriva vad vi inte gjorde:) Loppan slocknade gott i bilen på vägen hem och väl hemma somnade Tilea och pappsen på soffan efter att Tilea fått en flaska.


Men berätta inte för honom att jag lagt in bild när han sover i min blogg;) Men jag tyckte dom var så söta!

Så hur gick det nu igår...jodå håret är borta, gone, kort och jag älskar det:)
Känner inte alls mig så tråkig och nu slipper jag förlora en halv peruk varje gång Tilea får tag i mitt hår.


Och det är alldeles för kort för att ens behöva använda gummiband.


Nä nu byter jag lite snabbt samtalsämne innan det är dax för att lämna bloggvärlden och återgå till verkligheten.
Ikväll ska vi bara vara hemma och ha det mysigt. Mamma kommer hit och ska sova här för att passa Tyra imorgon när vi ska på babysim. Daniel ska följa med och fotografera så imorgon kommer bilder på lilloppani bassängen.
På kvällens meny står wok med kycklingfilé och till efterrätt blir det honung och vanilj-marinerade varma frukter med glass eller sån där grädd-look-a-like från viktväktarna. Hoppas det ska smaka mumma:P
Förresten jag måste tipsa om att idag hittade jag flytande honung med vaniljsmak och den är uuuunderbar god:P

Nu knackade det på dörren så jag tackar och bockar för mig och önskar er en trevlig lördagskväll:)

Tra lalala lala

Publicerad 2010-10-01 11:34:07 i Allmänt,

Härliga fredag!!!
Det är helt underbart väder ute och jag mår bara så himla bra idag.
Har precis kommit hem från sången med barnen så nu snusar dom gott båda två. Idag var Tilea vaken hela tiden vi sjöng och bara satt och hade det mysigt medans jag och Tyra dansade och hade oss. Tyra börjar dock bli varm i kläderna och känna sig hemma där så nu klättras det på pallar och annat hon hittar och sitta hos mamma som hon gjorde första gången är bara att drömma om.

Så varför är jag då så glad??
Jo jag fick en överraskning av mina älsklingar igår. Jag har fått båda mina födelsedagspresenter i förskott och är så grymt glad för dom. Den första fick jag i tisdags när vi var på Väla och det var ett par ordentliga träningsskor som är sååååå himla snygga. Nästa lördag öppnar gymmet och då börjar sista vägen till att bli smala morsan.
Sen min andra present fick jag ju som sagt igår och det är att jag ska få gå och klippa av mitt långa hår.
Har varit så grymt trött på mitt torra, tråkiga hår länge nu men har inte fått klippa av det för maken för då hotar han med att raka av sitt hår och näääää det vill jag inte. Men i alla fall så igår hade Daniel mailat en gammal kompis till honom som har en salong i stan och frågat om hon hade tid. Så nu ska jag bara boka tiden så ryker den långa hästsvansen (hoppas jag). Får ju se vad frisören säger för jag skulle vilja göra något coolt med håret.
Min kusin har en grym frisyr men jag är inte den som härmas plus att det är nog inget som skulle passa på mig.
Så nu sitter jag och letar efter fina korta/halvkorta frisyrer som skulle kunna klä mig och som är lättskötta.
Det är ju ett måste eftersom jag är en småbarnsmamma och lägger knappt ens 10 minuter på smink och hår.
Har ni några förslag så kommentera gärna och lägg en länk så jag kan kolla.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela