ViPerssons

(¯`°•.¸♥ 2013 ♥¸.•°´¯)

Saft, Kakor och Festival

Publicerad 2010-07-30 08:51:41 i Allmänt,

Igår gick jag upp tidigt för barnen tyckte inte alls att vi skulle sova länge. Jag hade läst dagen innan hos Cecilia om hur hon kokat saft av alla de sorter och blev helt inspirerad eftersom svärmor hade med en stor påse röda vinbär från kolonin och jag hade ingen aning om vad jag skulle hitta på med dom.
Sagt och gjort så letade jag upp på nätet hur man gör när man kokar saft eftersom detta är absolut inget jag gjort innan. Fram med ingredienserna och började fixa och dona. Det luktade ljuvligt i köket men helt plötsligt i mitt saftkokande så dök mamma upp. Shit jag hade ju helt glömt bort tiden och att vi skulle köra till Godbiten och handla kakor till dopet (skam att ha köpekagor när man är utbildad konditor).
Det blev lite snabbt fixande här hemma och på med kläder på mig och barnen och sen for vi iväg.
Ni skulle sett Tyra när vi var framme. Hon hade kommit till ett paradis med kakor överallt och sen fick hon ju själv plocka. Jag lovar hon var överallt och tog kakor och lådorna fylldes på ett ögonblick. Mammas låda fyllde hon med säkert 40 påsar med godisdäck och skorpor och fullkornsbröd...you name it!!
Vi fick i alla fall ihop vad vi skulle ha och sen bar det av hemåt igen så barnen fick vila innan det var dax att åka ner en sväng till festivalen.
Tyra åkte larven och lilla pariserhjulet och sen smakade vi gräddbullarnas Rolls Royce vilket var ljuvligt.
Barnen fick fina kläder av mormor och sen bar det av hemåt igen. Festivaler är verkligen inte stället man ska gå på om man försöker gå ner i vikt. Shit vad det drog i skräpmatstarmen.....mmmm en Langos med räkor och löjrom på...men nope det blev inget mer än gräddbullen och stolt över mig själv är jag.
Väl hemma blev det att slänga ihop en snabb fläskfilegryta och sen när barnen sov så blev det till att bara sitta och prata en massa skit med Daniel, mamma och Uffe. Och när dom drog sig neråt så gick Daniel till säng och jag intog ryggläget i soffan och skulle kolla på mina inspelade program. Där vaknade jag också några timmar senare...attans John Blund lyckades lura mig även denna gången. Trött som jag var så vinglade jag in och gjorde vid mig och sen vinglade jag vidare och kröp mellan lakan och täcke. Ett antal timmar senare vaknade jag och då var det FREDAG....dock skittråkigt väder men vad gör det. Det är som sagt fredag och vi gillar fredagar:)
Ska njuta av stora loppan nu medans lilla loppan nannar gott efter ett tufft pass i babygymmet:)
Ha en trevlig helg gott folk så vinkar VIPerssons tudelu för tillfället.

Otålig

Publicerad 2010-07-28 11:15:23 i Allmänt,

Vet inte vad det är som hänt med mig men just nu känner jag mig så himla otålig när det gäller vikten, men samtidigt är jag så trött hela tiden så jag orkar liksom inte motionera så mycket som jag borde och som ni alla vet är ju att man oftast stoppar något sött i munnen när man är trött (iallafall jag gör det). Känns lite som jag tappat inspiriationen och det får inte hända för jag SKA SKA SKA klara detta. Har sagt att det är nu eller aldrig och att jag ska ner till min drömvikt. Vet att det tar tid och att jag måste ha tålamod och kämpa. Sen gör det ju inte det bättre av att det denna veckan bara blev en viktnedgång på -0,2 kg.
Nä nya bättre tag....ska bara hitta styrkan att kämpa igen.
Vill ju så gärna vara smal!!!!!

Lugnt

Publicerad 2010-07-26 12:20:20 i Allmänt,

är det just nu hemma hos oss.
Båda barnen sover gott och jag bara slappar fast än jag har en massa som jag borde göra.
Men men som sagt så tror jag ingen tar mina uppgifter ifrån mig utan dom är kvar även om 10 minuter.
Idag var vi uppe tidigt och när klockan var 10,10 så hade jag redan hunnit äta frukost och fixa till barnen, gå en promenad på 60 minuter och tvätta båda bilen och soptunnan. Snacka om att vara flitig;)

Vad dagen har att bjuda på efter att barnen vaknar vet jag fortfarnde inte riktigt säkert.
Funderar på att åka in på Fredriksdal och kolla på djuren och därefter köra och köpa en dopklänning till Tilea.
Vi måste även inom Maxi och handla fika tills imorgon för då bär det av med mamma, Uffe, Fia, Mattias, och alla barnen till Tosselilla. Så håll tummar och tår för oss att det blir fint väder så vi kan bada och busa massor. Tror Tyra kommer älska det och Tilea sover nästan alltid gott i vagnen så det kommer inte bli några som helst problem:-)





Ledsen

Publicerad 2010-07-22 22:59:34 i Allmänt,

Helt otroligt hur ord som folk inte tror betyder något när de kommer ur deras mun kan kan såra och få tillbaka en i gamla tankemönster. Känner mig just nu ledsen och ensam och bara undrar vad det egentligen är för fel på mig.
Ska ta lilla loppan och gå och nanna och hoppas på en bättre start på morgondagen än vad slutet på denna dagen blev.
Älskar mina barn så sjukt massor och skulle inte klara mig utan dom.

Torsdag igen

Publicerad 2010-07-22 09:56:03 i Allmänt,

Daahh tror ni inte att bara för att vi nu tyckt att det varit jättefint väder så länge så kunde vi låta våra dynor ligga kvar ute så givetvis öppnade himlen sig nu på morgonen. Inte var det första gången men nu har vi ju fått en sån fin låda att lägga dom i. Pucko vi e!!!!

Så idag vet vi faktiskt inte vad vi ska hitta på. Antagligen så blir det en tur ut till Väla för att handla tyg till Tileas kjol på dopdagen. Egentligen skulle vi på mammafika men eftersom det regnade och vi då inte kan sitta ute som planerat så hoppar jag över det. Inte vill jag tvinga Tyra att sitta still flera timmar på ett fik för att mamma ska sitta och prata. Nä då busar vi hellre hemma. Eller som igår så åkte vi ut till mamma när min moster, kusin och mitt fadderbarn Bastian var där. Tyra var dock lite gnällig och har börjat bli revirtänkande när det gäller leksaker så helst skulle hon ha allt som Bastian hade och om hon inte fick det så pep hon hos mormor.
Efter att vi varit där kom Heidi och Bastian med hem en sväng till oss eftersom barnen ville leka mer men det slutade med att Heidi och jag satt i sandlådan med Tyra och Bastian lekte på Tyras rum. Helt underbart att se vilken fantasi barn kan ha.
När Daniel kom hem så packade vi ihop oss och körde ner till stranden ochtog oss ett kvällsdopp. Tyra ÄLSKADE det. Det var första gången Tyra badade i havet här hemma. Det hände en gång när vi var på Mallorca förra året men annars har det bara varit i bassäng. Så nu har Tilea också varit på stranden även om hon nannade i vagnen hela tiden. Lillloppan sover mest hela dagarna nu när det är så varmt och har sin vakenperiod på eftermiddagen när det är lite svalare. Så härligt nu när hon är med så mycket mer och är jättestabil i nacken.

Så vad händer annars i vårt liv här i Bårslöv...inte allt för mycket kan jag säga. Det börjar bli tröttsamt att vi alla går lite halvkrassliga. Känner mig riktigt trött idag (kan bero på att jag satt uppe alldeles för länge igår) och har både ont i halsen och lite i örat.
Så man kanske skulle passa på att vila lite innan vi drar på äventyr




Visst är det en helt underbar bild som min Kusin Heidi redigerat på Tyra och Bastian.

Vad ska man göra??

Publicerad 2010-07-14 10:18:03 i Allmänt,

Ush och fy...har börjat på mini-piller och gillar inte dom alls. Känner mig ofta nerstämd och är superrädd att gå upp i vikt och få dålig hy igen. Men eftersom vi är överrens om att no more kids så är det ju bara till att knapra på. Spiral är inget jag faktiskt är intresserad av och p-stav vet jag inte så mycket om och när jag sökte på google om det så det första jag lyckades läsa var om en tjej som fått en massa cystor av den...känns ju kanon det där.
Nä det skulle allt funnits fler alternativ för killarna.


Så vad händer för Persson-tjejerna idag då?
Jo det är kanonväder så det blir till att åka och bada igen. Najs att få svalka av sig och Tyra älskar att bada. Första dagen var hon lite rädd för att komma under vatten men nu är hon riktigt duktig på det och kastar sig och hoppar från stegen:)
Så ja det är nog allt vi ska göra idag, bara njuta av det fina vädret.

Ny vecka, nya möjligheter

Publicerad 2010-07-12 07:26:57 i Allmänt,

Igår var vi på "poolparty" hos mamma och Uffe. Det var vi, min bror och hans familj, Uffes mamma och 2 av mina morbröder. Vi badade massor och alla hade supertrevligt. Där var förberett med 3 poolen så när Tyra inte orkade  vara i den stora och busa längre så gick hon över i den mellersta och plaskade lite för sig själv och sen var där en mini till Tilea och Leon. Barnen busade och Tilea och Leon fick ligga utan blöjor hela dagen på filtar och trädgårdsdynor. Behöver jag säga att det uppskattades massor:)
Så det var ett härligt avslut på förra veckan.
Och eftersom mina föräldrars semester börjar idag så lär det säkert bli fler dagar hos dom och bada.

HOt Hot HOT

Publicerad 2010-07-10 23:36:05 i Allmänt,

Jäklar vilket sommarväder det varit den senaste tiden. Helt underbart men skittråkigt att mannen min jobbar igen. Känner ju inte direkt för att åka till stranden eller bassänger själv med mina tjejer. Lite läskigt så nä det vågar jag inte.
Så idag skulle vi då passa på att bada eftersom Daniel jobbar imorgon också. Vi packade väskan, gjorde oss i ordning och satte barnen i bilen. Ner till Råå bassänger och bestämde lika snabbt att åka någon annanstanns eftersom där var SJUKT mycket bilar. Nästa ställe vi åkte till var Härslövs bassänger och när vi kom fram så visade det sig att dom tog INTE kort så det var bara att åka vidare igen. Vi valde att åka och låna kontanter av Uffe men kom då på snilleblixten att mamma och Uffe har ju precis satt en stor pool i trädgården. Vi blinkade fint och fråga om vi fick bada hos dom istället och självklart fick vi det. I det svala vattnet och bada bort allt det varma från kroppen, helt underbart fantastiskt var det.
Efter det så åkte vi en kort sväng till Maxi för att handla inför kvällens grillning. Detta var premiär för oss att grilla själva.
Det blev hemmagjorda hamburgare och nypotatis i folie med färska örter...smakade mums.
Sen blev det bara slappande på soffan. Nu nannar resten av familjen och här sitter jag och hittar inget på tv att kolla på. Istället har jag börjat planera lite mer inför Tilea dop. Maten tror jag att jag har koll på och jag har hittat en dikt som jag skulle vilja läsa för henne i kyrkan men vet inte om jag vågar och sen ska jag försöka hitta ett bar tårtrecept och vilka psalmer vi ska ha. Har även hittat vad jag vill ha på tjejerna på dopfesten, och det måste jag sy själv så lika bra att vara ute i god tid så att jag slipper stressa som jag gjorde till Tyras dop. Vill inte att mjölken ska sina denna gången. Önskar att amma i minst 6 månader.
Nä nu har nog John Blund varit här en sväng för shit va ögonlocken blev tunga.
Imorgon blir det poolparty så då gäller det att vara utvilad.
God kväll från mig



Här är mina fina tjejer i HD <3 <3

***Lillördag***

Publicerad 2010-07-07 11:05:41 i Allmänt,

Här började dagen klockan 5,45 när jag inte kunde hitta Tileas napp och fick leta som besatt. INGENSTANNS fanns den och givetvis ville snuttan ha den. Höll på att leta mig knäpp och Daniel tyckte nog mest att jag var pain in the as för han ville ju sova sin sista timme. Till sist dök den upp och ni kan aldrig ana var den hade gömt sig. I min trötta förvirring hade den hamnat på Tileas mage när jag bytte blöja inatt så den satt fint under hennes blöjkant och gömde sig. Hur sjukt är inte det liksom?!?!
Sen var det ju då dax att jaga ett urinprov från Tyra som skulle lämnas till doktorn idag. Gjorde precis som dom sagt till mig men nope det gick inte så vi fick börja om igen och mata henne med massor av vatten. Till sist gjorde hon det hon skulle på pottan så vi fick det vi behövde. Vill ju verkligen inte att hon ska gå med uvi för det kan ju vara farligt. Dock är febern försvunnen idag så det verkade ju inte vara något. Kanske bara sån där 3-dagars feber. Skönt om hon är frisk nu så vi faktiskt kan hitta på något denna veckan nu när solen hittat hit. Har tänkt att vi skulle åka en sväng till Fredriksdal och titta på djuren någon dag. Sen på fredag kan hon ju inte vara sjuk för då ska vi ju äntligen träffa Familjen B. Det ska bli grillat och barnen kan leka tillsammans. Har väl en del att prata om eftersom det var LÄNGE sen vi sågs, brukar aldrig vara tyst när vi ses och hörs:-)
Annars vet jag faktiskt inte vad vi ska hitta på i veckan. Någon som har några bra förslag om vad man kan hitta på själv med 2 småttingar?
Nä nu är jag så patetisk att jag ska kolla klart på Våra bästa år och sen ge mig ut i trädgården.

Här är det hett

Publicerad 2010-07-06 10:19:55 i Allmänt,

Så är vi nu inne på tredje dagen då Tyra har 40 graders feber så idag blir det ett besök hos farbror doktorn med henne. Idag är det mer gnälligt och det smittar av sig på Tilea så det är pip och gråt för hela slanten här hemma. Inget kul alls kan jag säga.
dessutom har jag inte hunnit äta frukost än så magen kurrar och blodsockret är så långt ner det kan bli. Väntar på att mina ägg ska ha kokt klart så jag kan slägga i mig en äggmacka.
Idag hinner jag inte skriva så mycket för tjejerna vill ha ALL uppmärksamhet idag.

SuNsHiNe YeAh YeAh

Publicerad 2010-07-05 12:35:09 i Allmänt,

Åhh härliga sol är tillbaka:) Dock började veckan inte allt för kul, Tyra har hög feber så det blir till att vara hemma hela dagen. Hon är inte alls gnällig utan helt som vanligt fast när man tar i henne så nästan bränner man sig. Hon får alvedon och sover massor. Snuttisen då <3
Själv har jag passat på att slappa i solen men fick ta en paus då Tilea ville mysa lite med mamma vilket är helt okej för min del. Mina sötnosar är det viktigaste.
Imorse var det dax för vägning igen och nu har jag passerat 5% av min startvikt och fick sätta ett nytt delmål. Hoppas hoppas hoppas att jag ska hinna nå det innan Tilea dop. Vill ju vara fin på min snäckas stora dag. Så det gäller att kämpa på. Ikväll blir det promenad med mamma och sen tänkte jag även hinna med att ckla på motionscyklen en stund. Till mat hade jag tänkt laga helstekt kyckling med citron och färsk basilika. Vad som serveras till har jag ännu inte bestämt mig för utan det får bli en överraskning.
Känns faktiskt kanon att gå på vv och jag tycker det är kul att göra det tillsammans med mamma. Alltid lättare när man kan stötta varandra. Bara tråkigt att det alltid finns folk som måste ha något negativt att säga till en, att dom inte bara kan glädjas med mig att jag har hittat något som fungerar för mig och får mig att må bra. Att det faktiskt är min tur nu att få bli smal och fin. Inte mår jag väl bra att alltid vara knubbig och tycka det är pest att köpa kläder för ingenting sitter som jag vill. Nä nu fan ska jag klara detta och se ut som jag vill.
Tur man har sina nära som stöttar en. 
Nä nu ska inte detta bli något negativt inlägg för jag mår BRA, KANON, UNDERBART, PERFEKT ja ni förstår:-)
Och nu kallar filten eftr mig igen.

Detta var vår lördag

Publicerad 2010-07-04 12:09:18 i Allmänt,

Igår var det barndop för min brorson Leon. Dom hade lyckats välja den varmaste dagen på länge så det kändes lite att behöva lämna barnpolen och ta av bikinin för att ta på sig kläder.
Men dopcermonin var fin och mina gullungar skötte sig jättebra. Jag hade tagit med en muta till Tyra. En gottepåse med russin, Tom & Jerry kex och dricka så hon satt fint och snaska i mormors knä.
Busungarna Liam och hans kusin Joline busade på friskt framme hos föräldrarana och  prästen, men det tyckte vi andra bara var charmigt och skrattade gott åt dom.
Dock inget bröllop som vi först gissat på;)
Sen blev det fest i Vallåkra och det bjöds på god mat. Points var sparade så jag kunde äta av allt.
Men som vanligt när min bror och Daniel träffas så slutar det med rejäl fylla för båda två. Shit dom blir som småungar och har hur kul som helst ihop. Det slutade det med att jag i princip hade 3 barn med mig hem istället för 2 barn och en make. När vi kom hem var klockan 01,30 så jag packade in barnen i deras sängar och försökte väcka mannen som somna i bilen. Dock är han inte så lättväckt när han druckit så det slutade med att jag låste bilen och ytterdörren och larmade och kröp ner i sängen. 4 timmar senare vaknade jag av att det ringde och jag hade en man vid dörren som ville komma in och nanna. Nästa gång vi vaknade allihop var klockan 10...LYX att få sova så länge en söndag.
Nu ska vi bara njuta och ta det lite lugnt för att sen åka ut till päronen som vanligt en söndag.
Tycker dock Herr gul kan titta fram så att jag kan fortsätta jobba på min bränna.
So long everybody

Nu är jag redo

Publicerad 2010-07-03 10:52:39 i Allmänt,

att berätta vad mitt ganska stora projekt som jag nämnde för ett tag sen handlar om. Jag har börjat på Viktväktarna för att bli av med alla mina tjockiskilo efter denna graviditeten. Nu en gång för alla ska jag lyckas och komma ner till min drömvikt. Idag är en lyckodag för mig då jag nu på 3 veckor och 4 dagar lyckats gå ner 5 kilo och att idag väger jag 20,5 kilo mindre än när jag åkte in till förlossningen med min lilla loppa i magen.
Kläder börjar sitta lite lösare igen och jag är så mycket piggare och mår som en drottning.
Det är härligt att leva:) och ha världens finaste familj gör ju inte en mindre lycklig kan jag säga.
Tra lalalala la la shit va jag mår bra idag:-)
Och igår var jag på efterkontroll och har nu fått ett ok att börja ut och jogga igen, så nu ska det bara bli tillfällen lediga så jag kan dra på mig dojjorna och ge mig ut i Bårslövs fina grönområde. Då kommer kilona rasa ännu mer och jag kommer må ännu bättre...ser ni det är bara en så perfekt cirkel att befinna sig i. Så jag säger det igen.
Tra lalalala la LA LA LA lalala la shit va jag mår bra idag:-)

Ska passa på nu medans smålopporna vilar att lägga mig en stund i solen och bättra på den lilla färg jag fått så man kan se fin ut ikväll när vi ska på barndop för min brorsson Leon. Passa på att bara njuta när jag mår så här bra. Måste även plantera mina smultron och jordgubbsplantor som jag fick av min svärmor igår. Snart kommer det mumsiga bär som jag och Tyra kan gå och snaska på.

Så ni där ute i världen...ha en helt underbar solig lördag.
Peace Love And Understanding



Men det e ju fortfarande torsdag:)

Publicerad 2010-07-01 16:01:27 i Allmänt,

Båda barnen vilar inför kvällens utflykt, pannkakorna är stekta och provsmakade;) och moster C har varit här på fika. Fick jättefina kläder till Tilea som snabbt ska i tvätten så att vi kan börja använda dom.
Så nu sitter jag och bara slappar och helt härligt är det. Är faktiskt riktigt trött idag och det har jag verkligen inte tid att vara.
Skulle behövt sätta mig en stund på min motionscykel så fettokilona kan försvinna långt bort från min kropp. Vill inte ha dom längre och bara längtar tills jag nått min drömvikt. Men det finns ljus i tunneln. Idag när jag vägde mig så har jag gått ner 19,6 kilo sen Tilea föddes....me like:-)
Så det är bara till att fortsätta viktresan så nån gång ska väl mina älskade drömsiffror blinka charmigt mot mig från vågen.
Nä vet ni cyklingen får vänta tills jag kommer hem ikväll så nu ska jag sätta mig och sola fejjan.
Tjingeling så länge gott folk.

 

Torsdag är det idag:-)

Publicerad 2010-07-01 11:26:21 i Allmänt,

Solen börjar titta fram bakom de stora molnen och himlen börjar faktisk se blå ut. Härligt härligt säger jag för ikväll vill vi ha fint väder. För då ska nämligen jag och mina tjejer gå och kolla på Mora Träsk. Vi ska ha sällskap med kusinerna och svägerskan. Kan vara skönt att vara 2 vuxna eftersom det säkerligen kommer bli mycket folk och jag är rädd att Tyra ska komma bort.
Älskar göra saker med barnen och är övertygad om att det kommer bli en perfekt kväll.
Matsäck ska ju givetvis packas så egentligen borde jag stå och steka pannkakor just nu, man måste ju organisera och planera mycket mer nu för att saker ska glida på som dom ska.
Sen ska vi snart få besök av min moster så jag borde även plocka undan här hemma lite men alla måsten gör mig bara trött just nu plus att jag lyckats vrida min handled så jag har megaont så jag tar en paus och bloggar lite skit och kör lite pekfingervals:)

Har faktiskt börjat ta tag i Tyras rum och beställt lite dekoration till de nakna väggarna. Eftersom allt handlar om Puh för vår lilla donna så blev det Ju helt klart Nalle Puh och hans vänner som hamnar på väggen. Sen har jag köpt lite saker på nätet till Tileas dop. Har bestämt vad vi ska äta och vilket färgtema som vi ska följa. Sen är inbjudningskorten skickade. Ja en liten bit har jag kommit. Vill ju att det ska bli lika fint som Tyras.
Men klantarsle som jag är så lyckades jag skicka det kort som blev över och där inte stod något på till Daniels mormor. Hon ringde igår och var helt sur och otrevlig. Hmm nä för det är ju inte mänskligt att göra fel. Hon frågade flera gånger om det var jag som gjort så och vad tänkte jag egentligen...mitt svar blev "Hallå jag har 2 småbarn så det är fullt upp och då kan det bli lite fel" men nä hon var inte glad och sen hade vi skrivit fel adress så hennes granne hade fått komma in med kortet till henne...dahh får väl skylla på att tantan är gammal och gaggi. Tur man själv har en söt bullmormor:)
Nä nu är det tydligen slutbloggat för jag hör ett MAMMMMMA buhu *snyft*  från Tyras rum så det är väl dax att ta upp snäckan från sängen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela