ViPerssons

(¯`°•.¸♥ 2013 ♥¸.•°´¯)

Lördag

Publicerad 2010-05-29 22:12:46 i Allmänt,

Gårdagen med töserna gick kanon och jag är så stolt över mina fina tjejer och för att jag faktiskt fixade det så bra. Var till och med en sväng på Maxi och handlade till kvällen och även där flöt det på kanon.

Idag har familjen Persson inte gjort alt för mycket. Vi var och handlade min mors dag present som bestod av 2 röda vinbärsbuska, 1 hallonbuske och 1 björnbärsbuske som nu alla är planterade på min del av trädgården som ska växa till ett fint trädgårdsland med en massa gott som barnen kan springa och plocka och smaska på när dom växer upp. Blev jätteglad för imn present, tror nästan att det är lite vuxenpoäng på den;)
Sen plockade jag in lådorna med Tyras gamla babykläder och sorterade och ska tvätta så att Tileas garderob fylls på med lite flickfärger. Dock är det lite svårt just nu eftersom hon är så liten och Tyra hade aldrig storlek 50 och typ inga affärer säljer den storleken och det finns knappt ens något i storlek 56...inte lätt med en lite tjej.

Inte lätt för morsan just nu med vikten heller. Fast jag precis fått barn så avskyr jag min barbapappa kropp. Sen blev det inte bättre av att jag satt och kollade på alla fina bilder från vårt bröllop och min möhippa innan idag. Med Tyra gick jag upp 26 kilo och gick till bröllopet ner 30 kilo och nu med Tilea gick jag upp 32 kilo och slutade på en tjockisvikt på 100 kilo...inte så lite för en kort person som moi. Jag har sen förlossningen gått ner 15,6 kilo och har nu "bara" 24,4 kilo kvar till min målvikt. Så det ska kämpas...men lugn gott folk, ni kan andas ut för självklart ska jag inte banta när jag ammar utan bara försöka äta nyttigare och röra på mig så att fettet kan försvinna.
Lilla söta Tilea är så mycket viktigar än att vara smal och självklart var det värt att gå upp i vikt för att få en så underbar liten tjej men morsan är inte alls nöjd med sig själv så då får det bli till att göra något åt det.
Peppande ord och hjälpsamma förslag mottages gärna.

Nu ska jag åter kasta mig i klädhögen och sortera storlekar.

I´m alive

Publicerad 2010-05-27 19:47:44 i Allmänt,

men lever just nu i min egen lilla bubbla och försöker komma in i livet som 2-barnsmamma.
Allt går bra och barnen är helt underbart snälla men dom byter av varandra så mammsen får väldigt lite sömn och vandrar mest runt som en zoombie och ser ganska sliten ut. Men inte missförstå mig nu det är UNDERBART att ha två så fina underbara tjejer och livet är perfekt. Tyra är verkligen supergullig mot Tilea:) Och Tilea är en helt fantastisk liten tjej!



gyjmmdrkm  ä ghjgbhunnbnbn  gnm (ett litet inlägg från Tyra som sitter hos mamma och tycker att det är lajbans att knappa på datorn)

Så imorgon är det då dax med en heldag för mig och tjejerna. Det är premiär för oss att vara ensamma och det blir verkligen en heldag för Daniel ska iväg med jobbet direkt när han slutar så vi kommer inte träffa honom alls imorgon:(
Men jag har redan planerat så långt som att vi måste en sväng till Maxi för att handla något gott till kvällen och sen ska vi ut och promenera en sväng så Tyra får testa sin nya cykel.

Ja vi får väl se om jag hinner slänga in en uppdatering imorgon om hur det går.
Nu ska stora lillan nattas och den lilla lillan ska väckas för att få sig ett kvällsmål.
Ha en trevlig torsdag gott folk.

Livet på landet

Publicerad 2010-05-23 18:12:02 i Allmänt,

Åkte från vår håla till föräldrarnas håla för att äta en lyxbrunch vid 11-tiden i förmiddags och efter ett besök på lekplatsen, besök hos gamlemormor, fika, rabarberplock och grillning så är vi fortfarande kvar:) Ibland är det bara så skönt att komma hemifrån en hel dag och bara glömma alla måsten. Tyra trivs som fisken i vattnet när hon får busa med sin älskade mormor och kusin Liam:)
Tilea har varit vaken en hel del idag men just nu ligger sessan utslagen med båda armarna sträckta upp över huvudet så då passar morsan på att få en liten stund för sig själv.
Älskar mina 2 tjejer så himla mycket och känner att livet som 2-barnsmamma kommer bli kanon<3

Planer för veckan är att imorgon besöka bvc och kolla om lillfis gått upp något i vikt och om gulsoten går åt rätt håll.
På tisdag ska hela familjen besöka en förskola för att se om det är något bra ställe för vår älskling
Sen får vi se vad onsdag och torsdag bjuder på för på fredag börjar pappsen jobba igen så då är det dax för mig att testa en heldag själv med tjejerna. Ska bli spännande och se hur det går:)

Nä innan jag slutar trada för idag vill jag passa på att gratulera familjen Båge till deras lille stora kille som äntligen bestämde sig för nu var det dax att komma:)

Bäää från mig så länge

Snabbis igen

Publicerad 2010-05-21 10:09:34 i Allmänt,

Har verkligen inte hunnit med att skriva på några dagar för som ni förstår så tar det ju lite tid att vänja sig att vara 2 barnsmamma. Men allt går fint och nu börjar saker och ting flyta på som dom ska. Amningen fungerar kanon, Tyra tycker verkligen som sin lillasyster och jag känner att jag räcker till för båda två ganska så bra. Tilea kan sova lite mer i sin egen säng så jag har båda armarna fria att umgås med storasyrran och det har ju varit kanonväder så vi har kunnat nyttja vår fina trädgård.
Igår planterade jag och Tyra blommor i blomsterlåderna och trimmade kanterna på gräsmattan medans Daniel klippte gräsmattan, grävde ut kanter och annat pyssel som måste göras och hela tiden låg lillasyster i vagnen och njöt och solade bort sin gulsot. En riktigt mysig familjedag.
Igår hade vi även Tileas första bvcbesök. Har fått en kanontrevlig bvc-sköterska så det känns verkligen bra.
Vikten är fortfarande låg men dom tror att den börjat vända nu så att det ska bli en liten tjockis av henne också. Hon har lite för mycket gulsot så hon ska vara mycket i dagsljus. 6 veckor har hon på sig att bli bra sen blir vi uppskickade till lasarettet. Men förutom det så är allt kanon med min lilla pärla:)

Nu ska jag umgås med min lilla familj och komma på något för att fira maken min som fyller 33 år idag<3

Ordblind

Publicerad 2010-05-18 11:28:59 i Allmänt,

eller bara 2 barn och en make som ville ha uppmärksamhet när jag skrev förra inlägget. Massor med stavfel såg jag men det får ni ta:)
Just nu borde jag faktiskt ligga i sängen och vila och ska göra det alldeles strax också men passar på att kasta in ett snabbt inlägg medans jag har en stund för mig själv.
Båda barnen nannar gott (Tilea i sin vagga här brevid och Tyra över hela mamma och pappas säng)och maken körde in och tränade en sväng så här är hur tyst som helst och jag bara sitter och njuter och tittar på mina fina flickor.
Det är verkligen underbart att ha en liten igen men vilken omställning, innan var vi 2 stycken som tog hand om Tyra men nu skiftar man liksom bara barn så det är fullt upp hela tiden. Tyra har blivit så himla pappig och igår fick jag knappt titta på henne, ush vad det värkte i mammahjärtat. Men idag har det gått riktigt bra och mamma är poppis igen. Svårt att hinna med någonting nu innan ammningen kommit igång som den ska plus att början till mjölkstockning är ingen hit. Dagen började med att Tyra väckte mig och ville mysa en stund med mamma medans hon drack välling och det är väl klart att hon ska få det<3 sen ammades Tilea och Tyra och pappsen åt frukost. Plötsligt hör jag mitt lilla gryn kalla och när jag tittar upp så kommer dom med en bricka med frukost som jag kan äta medans jag sitter i sängen och ammar. Åhh vad jag älskar er och aldrig har en macka, yoggi och juice smakat så gott.
Annars idag så blir det kanske en sväng till Jordbodalen eller kanske en sväng till Helsingör för att handla några öl till lördag då vi fira att maken blir ett år äldre på fredag.
Nä nu slog lilla sessan upp de små tittorna och jag ska pussas med henne en stund innan nästa sessa vaknar.


Det kommer finare bilder så snart jag hunnit kasta in dom i datorn. Måste även ta en bild och visa vilket frilla min dotter har:)
Tjingeling så länge ;)

Tilea Lexie Sofie

Publicerad 2010-05-17 13:20:25 i Allmänt,

Det är namnen som vår älskade lilla dotter ska få nu när hon tittat ut.
Det var på Kristi Himmelfärdsdag som hon bestämde sig för att nu är det dax.
Klockan var halv 7 på morgonen när jag kände att det var dax att springa och morgonkissa. Plötsligt så släppte den där omtalade slemproppen (som jag knappt trott existerade eftersom jag inte märkte det med Tyra) och jag blev ganska chockad. Dock vet man ju nu efter ett antal timmar på Familjeliv att den kan släppa ett par veckor innan det är dax så det var ju inte direkt något att hurra för. Dock märkte jag väldigt snart att det började sippra fostervatten. Urk urk urk jag som hatar kladdiga saker. Trodde ju att det skulle säga splash denna gången också så att det var avklarat men nope det kom lite hela tiden och jag gick bara och beklagade mig för Daniel om hur äckligt det var. Hans förslag var att vi skulle ta en familjepromenad så att det kanske kom igång men det dissade jag ganska snart eftersom jag knappt kunde röra mig utan att det kändes som jag pinkade på mig. Värkarna började komma så smått typ efter någon timme men då kom med ca en halvtimmes mellanrum och min make med det stora tålamodet sa hela tiden åhh nu dog dom ju ut säkert inte dax idag heller. Hmm behöver jag förklara att han var inte hemma när jag gick med värkar med Tyra utan han kom hem från jobb när det var ganska tätt mellan dom. Försökte förklara att HALLÅ dom kommer INTE med 3 minuters mellanrum från start och skulle dom göra det så ska inte vi sitta kvar här hemma i lugn och ro. Jag ringde och förvarnade mamma att dom skulle nog inte lämna landet idag för det kundes behöva lite barnvakt hemma hos oss. Jag la mig och läste och värkarna kom tätare och tätare. Jag ringde förlossningen och fick då till svar att jag skulle höra av mig om dom blev tätta och regelbundna annars skulle jag ringa innan 13.45 för då hade dom skiftbyte och jag skulle få komma in på kontroll på eftermiddagen eftersom vattnen sipprade hela tiden. När jag hade fått Tyra att somna i vår säng fick jag ringa från min mobil till Daniels för att få hjälp upp ur sängen då han befann sig i vardagsrummet. Han sa att kom ut och sitt hos mig så fixar vi detta tillsammans. Lätt för någon att säga som kolla på tv och jag fick sitta med det onda. Dom började komma tätare och tätare och vi började klocka dom på nätet. Det var i snitt 5-6 minuter mellan och dom varade ca 1-1½ minut så vi bestämde oss för att nu var det nog dax att börja tänka på att åka in. Mamma och Uffe kom och vi begav oss in till stan. Dock blev det en sväng in om McDonalds för att äta 2 cheeseburgare så vi fick lite energi. Hmm min Yogatränare skulle blivit så stolt...hon som rekomenderade quinoa och sånt skit. Nä riktig mat ska det vara:)
Men nu började det bli bråttom, värkarna kom riktigt tätt och gjorde sååå ont. Shit det där hade jag förträng på dessa 17 månader. Nu måste man ju dessutom parkera i parkeringshuset och gå stora ingången in för att komma till förlossningen. Vems dumma ide nu det var. Fick stanna hur många gånger som helst och jag kände hur folk kollade. Vid entren satte Daniel mig i en rullstol så det gick lite fortare och väl uppe på förlossningen blev vi inskickade på rum direkt. Ni kan aldrig gissa vilket rum...Jo rum nummer 15 med havsutsikt....samma rum som Tyra kom till världen i och som jag tjattat om hela graviditeten om att jag ville föda mitt andra barn i.
Vi fick en helt underbar barnmorska som kollade kurvan och sen undersökte mig. Öppen 4 cm precis som när jag kom in med Tyra. Jag sa direkt att jag vill vill vill ha ryggmärgsbedövning och det var helt ok, jag skulle bara säga till när jag ville ha den...svaret blev NU. Sagt och gjort  det kallades på läkare och började förberedas. Dock fick jag veta att om jag inte tog ryggmärgsbedövning så skulle bebisen komma NU för så mogen var jag. Det bytades personal men dom vågade inte röra mig alls innan läkaren kom och hann sätta ryggmärgsbedövningen för då skulle jag inte hinna få den. Men bestämd som jag e så skulle jag verkligen ha den. Det kändes superskönt när den började hjälpa och jag kände mig som en människa igen. Satt en stund på pilatesboll men fick hoppa upp i sängen igen efter en stund. Bebben fick en elektrod på huvudet och lustgasen ökades. Jag hade en barnmorskestuderande hos mig hela tiden som var kanon. Hon vågade inte lämna rummet för så nära var det. Mitt i allt så frågade jag vad klockan var och då fick jag motfrågan om jag skulle med tåget. Nope men den första barnmorskan vi träffat hade sagt att vid 4 hade säkert bebben kommit. Dom kollade på klockan och hon var då 15.30...tja innan 4 trodde dom nog inte. Det tryckte på mer och mer och den studerande lyfte på mitt ben för att kolla. Dock la hon ner det väldigt snabbt igen och kastade sig på klockan efter den andra personalen för nu var det dax. Första krystvärken kom och ut kom bebbens huvud och axlarna var på väg. Personalen höll emot allt vad dom kunde och jag skrek. Andas som vanligt blev jag tillsagd men dock inte så lätt. AJ AJ så ont det där gör. Krystvärk nr 2 kom och då var hon ute. MAssor med mrökt hår och alldeles mörkblå var hon och alldeles underbar. Klockan var 15.49 när hon gjorde entre:) Inte för att jag är bra på att passa tider annars men när jag föder barn så ser jag till att det ska vara i tid:)
Vårt andra lilla underverk vägde 3665g och var 50 cm lång.
Hon är precis lika underbar som sin storasyster och jag är kär igen<3

Igångsättning??

Publicerad 2010-05-11 20:59:15 i Allmänt,

Idag var det dax för besök hos barnmorskan för att kolla så att allt var fint med mini-mini-Persson i magen. Och jodå allt ser fint ut och hon gissar på att den ligger runt 4 kilo nu...hallå!!!! Hur fan ska jag få ut denna ungen om jag går över. Skiträdd för att den ska fastna och det sa jag till henne också. Och med tanke på att jag sover ganska dåligt, är rädd och har så mycket foglossning och att jag blev deprimerad efter att jag fick Tyra så ville hon skicka upp mig till förlossningen idag för kontroll och se om eventuellt sätta igång mig. Men jag vill inte för jag har hört att förlossningar som startar med igångsättning ofta är MYCKET mer smärtsamma än om det får komma igång av sig själv. Jag fick nummer så jag kunde kontakta henne efter helgen om jag ångrat mig men jag vill gärna att det kommer igång av sig själv. Visst är det lockande att veta att jag snart skulle kunna ha bebben i famnen men det kommer jag ju ha ändå. Är ju nyfiken på hur det ska sätta igång och hela den här biten att få säga till Daniel att det är dax och så. Nä hur otålig jag än är så vill jag att det startar själv.
Sen tycker jag det ska bli spännande om hur man hanterar all smärta denna gången när jag vet hur ont det kommer göra och har gått på yoga och allt det här. Bara den INTE fastnar...ush va rädd jag är för det.
Nä positiva tankar nu. Så ska denna tjocka kropp kasta sig i soffan och kolla på DH & CT och skratta lite:)

Bakdax

Publicerad 2010-05-11 11:59:55 i Allmänt,

Idag hade jag lite extra energi när Tyra vilade förmiddag så jag tog på förklädet och ställde mig och bakade.
Mums säger jag bara så därför tänkte jag dela med mig av recepten.

Cornflakeskaka
200 g margarin (smör)
5 msk kakao
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
3 dl kokosflingor
7 dl cornflakes
2 tsk vaniljsocker

Smält margarinet i en rymlig kastrull.

Tillsätt kakao,sirap och socker.Låt det koka i 3 minuter.

Ta kastrullen från plattan,tillsätt kokos,cornflakes och vaniljsocker och blanda väl.

Klicka ner smeten i småbrödsformar.Ställ kallt för att stelna .


Sockerkaka med saffran och kokos
50 gram smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk eller vatten
2 1/2 dl Mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl kokos
1 paket saffran

1, Smält matfettet och låt det svalna.
2, vispa ägg och socker pösigt.
3, tillsätt fettet, vätskan och saffran
4, blanda mjöl, bakpulver och kokos. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
5, häll smeten i en smord, bröad form, rymd ca. 11/21.
6, grädda i ugn vid 175° , ca 45 min

Busy helg

Publicerad 2010-05-10 08:20:28 i Allmänt,

Så var det måndag och helgen har gått utan att någon bebis gjort entre. Tja det kryper närmare och närmare slutet så bit ihop fru Persson. Fast tror knappast den kan sjunka längre ner utan att ramla ut.

Det har iallafall varit en bra helg och massor har blivit gjort.
I lördags träffade vi goda vänner på en fika. Tyra tyckte att deras hem var lajbans och for rundor som om hon gick på något hehe. Fanns nog inte många cm som hon inte utforskade. Så det blev ett ganska kort besök eftersom lilla madam behövde vila då vi skulle på kalas hos världens sötaste Bastian på kvällen.  
Där bjöds det på god mat, en Barbros gratäng med Görans röra eller nått sånt...men smaskens var det. Dock blev vi inte där heller så länge för nu var det min tur att vara dödens trött. Inte mycket man orkar nu på slutet.
Sen går vi ju upp tidigt även om det är helg för Tyra är som en förprogramerad klocka.
Igår åkte vi ut en sväng på Ikea och köpte en ny bokhylla till Tyras rum eftersom den andra hyllan for i golvet för ett tag sedan. Det blev även städat här hemma och alla saker ÖVERALLT ligger nu på sin plats. Men hej dagen har precis börjat så lilla fröken hinner fortfarande att möblera om dom så att dom ligger ÖVERALLT igen:) Inte lätt för maken att vara pedant med en halvrörig fru och en energisk liten tjej som har så många bollar i luften att det lämnar sina spår här hemma. Dock är det inte så farligt som han kan få det att låta ibland.
På kvällen kom mamma och Uffe på besök en sväng. Dom bjöd på najsig kycklinggryta och sen fick jag även hjälp av moren att bli klar med min garderob. Snacka om lyx va:)
Uffe byggde duplo med Tyra och hon blev störtledsen när han skulle åka hem, hon ville ju leka mer. Dom hade kunnat sitta där än om fröken hade fått bestämma. Dock slocknade hon väldigt snabbt och har nannat gott hela natten.
Så som ni läser så har det varit en del i helgen så  nu sitter man här med energi i huvudet och en ömmande kropp. Vill ju verkligen hitta på nått kul med Tyra men kommer bara inte på vad.
Tänker så det knakar. Jaja vi får se vad dagen bjuder på:)
Nu ska jag läsa igen mig på alla bloggar som jag följer så dyker det kanske upp något i huvudet på mig.
Önskar er en bra dag gott folk.

Lita söndags gnäll

Publicerad 2010-05-09 09:38:41 i Allmänt,

Ingen vidare start på dagen när man har så ont i kroppen att man knappt kan vända sig:/
Dock blev den genast bättre när Tyra la sig brevid mig och tröstade mammsen med en blöt puss. Gullunge du vet verkligen hur du ska göra din mammas liv så mycket bättre<3
Så var det då söndag igen och det får bli till att städa för mannen säger att här är grejor ÖVERALLT...dahh eller inte. Han måste se dubbelt eller nått för NÄ här är inte grejer överallt alltid.
Sen är det inte så jäkla lätt att städa hur perfekt som helst när kroppen har tagit formen efter en elefant och jag har lika lätt att böja mig ner till golvet som en giraff.
Se hela bilden













Inte för att jag växt på längden men aldrig har golvet varit så långt ner.
Gnäll gnäll gnäll jag vet men jag e verkligen så trött på det. Vill gosa bebis och få tillbaka min kropp.
Nä får skriva mer sen för nu ska jag hämta positiv energi från min lilla älskling<3

Uppe med tuppen även en lördag

Publicerad 2010-05-08 08:42:24 i Allmänt,

Inte frångår man sina rutiner bara för att det är helg. Upp hela familjen med tuppen klockan 7 och se vad dagen har att erbjuda. Vi trodde att kanske skulle vi kunna ta en heldag ute i trädgården och klippa gräs och olja utemöbler men NÄ. Stora droppar faller ner utanför fönstret och genast blir man lite rastlös. Att åka till Väla, Ikea eller typ Busfabriken är ju knappt att tänka på för där är väl resten av stan också.
Så vad ska vi då hitta på???? Ingen aning faktiskt och jag känner mig så sjukt rastlös i kroppen.

Tyra och pappsen ligger på soffan och kollar på barnprogram och jag och lilla hoppsan är i köket så at hon får sträcka på sig. Det går mycket bättre att ha henne ute när Tyra är vaken även om hon blir lite resarverad när Tyra gör några plötsliga rörelser. Hon är väl lite av en räddhare fortfarande hahahaha nu var jag rolig va;)
Nä jag förstår att intressepilen träffar er men det är faktiskt riktigt mysigt med ett litet djur i familjen igen. Hon är en liten mysis som kan ligga på min mage och bli klappad hur länge som helst. Och Tyra tycker det är kul att sitta och titta på henne och klappa och pussa på henne. Sen att få hjälpa mamma att städa buren, hämta vatten och fylla på mat är ju hur lajbans som helst. Så ja jag tror fortfarande att det är bra för barn att växa upp i ett hem där man har djur. Att tidigt få hjälpa till att ta ansvar för ett litet liv. Självklart ska föräldrarna ha ansvaret för djuret men att barn får lära sig att vara rädd och ta hand om någon annan tror jag är bra.

Ush jag känner fortfarande sån konstig känsla i kroppen att jag vill göra något men vet inte vad. Skulle kunna tänka mig att åka och föda barn men nä det tror jag knappast att det blir än på ett tag. Att det kan vara så himla drygt nu på slutet. Kom igen nu lilla Ragnar kom ut till mamma och pappa och storasyster!!! 
6 dagar kvar sen kör vi på övertid.
Se hela bilden









Ha en bra dag i regnet och skulle ni se en solstråle eller två så skicka den till mig.

Härliga Fredag

Publicerad 2010-05-07 08:19:17 i Allmänt,

men vart tog det fina vädret vägen. Ush fryser ju och skulle allt kunna tänka mig lite sunshine.
Men iallafall så var frukosten nyss uppäten och hela dagen ligger framför oss. Det får bli lite tvättande för det är fortfarande någon som smyger in här och fyller på vår tvättkorg för så där mycket kläder kan omöjligt vi 3 använda, sen blir det faktiskt Ikea idag eftersom vi hoppade över det igår och därefter får dagen överraska oss.
Var i förrådet igår och fyndade en del saker till bebben och annat att packa upp här inne. Tja det finns alltid att göra när man bor i hus.
Nu har vi ju blivit vuxna på riktigt också och fått en gräsklippare så nu ska ängen på baksidan försvinna. Detta får dock maken sköta eftersom jag tror inte min kropp är så lämpad för det arbetet just nu.
Planerna för kvällen är att grilla lite:P så får vi se om det blir med sällskap eller det blir lite familjemys. Det är alltid kul att träffa folk men just nu är jag så himla trött och osocial så det känns inte så kul att bjuda hit folk.
Igår kämpade jag att vara uppe och klarade umgår till klockan 22 med min man senstupade jag i sängen och somnade innan ens huvudet landat på kudden. Och eftersom denna lillfisen i magen gillar att boxa på mammas blåsa så blir det många toabesök på natten vilket gör att jag ofta är en zombie även när jag vaknar.
Men nu börjar det faktiskt finnas ett ljus i denna tunnlen...om 7 dagar är lilla buset beräknad. Så nu är det snart slut även om jag skulle gå över. Sen tänker jag ju dock inte bli gravid igen. Älskar det jag får ut av det men som sagt så är graviditet inget för mig, utan bara en tråkig transportsträcka för att få det jag vill ha.
Nä nu ska jag krypa under filten hos min lilla tjej och kolla barnprogram.
Glöm nu inte njuta av att det är fredag:)
Se hela bilden                     







---------------------------------------------------------

Tra lala lala

Publicerad 2010-05-06 09:13:20 i Allmänt,

Det var inga ljuva toner jag vaknade till idag. Tyra var superledsen och totalt omöjlig att trösta. Det var bara till att gå tunt och schhh och såja tills hon lugnade ner sig. Sen skulle ju blöjan bytas och vällingen blev inte klar tillräckligt snabbt ja allt var kaos för lillfröken. Men nu är magen mätt och barnprogramen igång så faktiskt har jag fått både puss och kram och kunnat busa lite med henne utan att hon morrar åt mig. Får hoppas att det blir en bra dag trots denna tråkiga start. För idag har Tyra lekdejt med sin kusin. Dom ska busa på lekplatsen hemma hos honom också ska vi fika ute om nu inte vädret vill något annat. Mysigt va:)
Tänkte även ta en sväng in om Ikea och skopunkten innan vi ska dit. Har en del småsaker som saknas i babyns rum och lite annat smått till hemmet som jag känner behövs så att vi får in lite känsla här. Sen vill jag kolla efter ett par nya skor till Tyra för som det är nu så har hon samma skor ute och leker med som när vi går bort och det känns lite tråkigt även om hon ÄLSKAR sin blinkskor som hon fått av mormor.
Tja det var väl dagens planer så får vi se sen vad som händer därefter.

Som ni märker så är jag dålig på att bjuda på kort men det är för att kameran ligger just nu nerpackad i bb-väskan och oftast orkar jag inte plocka upp den. Lata lata jag.
Aaaaj nu fick jag mig en rejäl spark i magen av liten. Tja säger ju det att om h*n inte trivs så kan h*n ju alltid titta ut eller vad säger ni.

Kunde inte låta bli :)

Publicerad 2010-05-05 09:54:50 i Allmänt,

Fast jag har bestämt mig för att inte kolla på statistiken på om någon läser min blogg så ändå lyckades fingrarna knappa fram det. Och det gör ni ju faktiskt:) Är dock väldigt nyfiken på vilka det är för jag trodde endast att det var 2-3 stycken som tog sig hit till mitt lilla näste.
Ja vilket fall som helst så är ni så välkomna för jag skriver inga hemlisar, försöker att inte skriva elakt om folk utan det handlar om oss Vi Perssons ;) Och vi är ju en helt vanlig liten familj som är glada att vi har varandra och tar oss igenom livets med och motgångar tillsammans. Sen har vi många fina människor runt omkring oss som alltid ställer upp och gör våra liv ännu lite bättre. Dessa personer vet vilka dom är:-)
Sådär då har jag varit lite onsdagsdjup och tänker nu fortsätta trada.

Onsdagen hade planerats till att träffa våra goa mammavänner med kids men det verkar helt omöjligt att få ihop en träff nu när barnen blivit lite större. Tråkigt för vi saknar er tjejer och nu är det sen i januari vi alla träffades.

Men dagen har startat bra och jag känner att jag har energi i min kropp så lika bra att ta vara på den och aktivera sig lite. Tyra sov hela natten i sin egen säng och kom bara över en snabb sväng för att pussas och kramas med mamma och pappa. Sen flög vi upp ur sängen för att käka frukost och därefter blev det ett bad för lillfis. För lilla stora fröken kan ju numera äta själv och ibland får man tänka efter om det är lättast att torka av henne eller slänga henne i badet för man vet inte var man ska börja torka. Idag var en sån dag då vi lyckats få yoggi i håret och över hela magen och sen macka med mjukost i hela huvudet. Så nä ungen under armen och plask i badet till hennes stora lycka. För det där är en liten minifisk som ÄLSKAR att plaska!
Uppe ur badet och torkat i mammas knä med napp och snutte och på med blöja så kom det där buset tillbaka i lillans kropp så hon lekte på medans mamman fixade sitt.
DaDas bur har fått morgonstädet och matskålarna är fulla så att hon kan tjocka på sig. Om ett tag ska Tyra vila lite förmiddag och då får lilla hoppsan komma ur buren och sträcka på kroppen.
Har försökt att ha henne lös när Tyra är vaken men än så länge fungerar det inte utan Tyra vill ju bära och pussa henne. 
Sen så är planen att åka ut på Väla och handla en present till en viktig person. Sen köra och överlämna den bara för att det är någon som vi tycker om<3 Sen kan det ju hända att vi tar en sväng inom några klädesaffärer för att se om där är något sött till mini-me. Egentligen har hon ju redan en massa kläder men det e ju såååå kul att handla barnkläder och lillplutt i magen verkar ju ha rotat sig så då är det inget kul att handla till h*n än. Har ju redan så mycket neutrala kläder sen Tyra föddes som i princip aldrig användes så nu tänker jag vänta tills jag vet vem det är som vi skapat och väntat på.
Såg på Lindex hemsida att där var en massa fint nu till våren så kanske får något kul därifrån följa med hem.
Nä nog babblat för idag. Hoppas ni alla får en bra onsdag. Sen får ni ju inte glömma att gissa vem som gömmer sig i magen. Kort finns i mitt förra inlägg. Kom igen nu, fega inte. Chansen till att ha rätt är ju trots allt 50 %
Vem vet hur länge till chansen till att gissa finns kvar;)
Hopp hopp på er

Tisdag var det idag ja

Publicerad 2010-05-04 20:34:12 i Allmänt,

Tisdags kväll och jag sitter och slappar en stund här vid datorn. Ingenting på gång här inte utan allt är åter som förr där det kommer en del förvärkar och kroppen är öm men annars nada.
Hade en barnfri förmiddag och den gick åt till att vila och sakna Tyra MASSOR. Kollade på klockan typ var femte minut. Men till sist kom mitt lilla gryn och då kunde jag pussa massor på henne.

Vi har även hunnit med bus, hämta farsan på jobbet, handla på Maxi och slappa till barnprogrammen.
Snart ska miniplutt gå och nanna och jag ska landa på bäddsoffan och mysa med DaDa. Har även planer på att göra en skål med nyponsoppa med mandelbiskvier i. Hur in i bomben kommer man bara på sådär att man är sugen på det?? Iallafall så gjorde jag det och kan nu inte sluta tänka på det. Hmm man kan ju nästan tro att jag är gravid;)
Men förhoppningsvis inte länge till. Och jag har absolut ingen aning om vad det är för en liten filur i magen.
Någon som vill gissa??




Korten är inte från idag men det får ni ta. Så gissa nu...Påg eller Tös???

Falskt alarm

Publicerad 2010-05-04 09:07:58 i Allmänt,

SNacka om att vi blev lurade igår, när vi skulle gå och lägga oss kom värkarna med typ 2-3 minuters mellanrum och det kändes som jag skulle dö. Så det blev samtal till mamma som skyndade sig hit och vi såg till att få med oss allt och drog i vår lilla bil mot sjukhuset. Väl där kopplades jag till maskin för att kolla aktiviteten i magen och lillplutt for rundor som en alien i magen så jag fick knappt luft. Barnmorskan var helt chockad över hur livlig den var men värkarna som plågat en hela dagen var som bortblåsta. Vi fick ligga en stund och gott om sammandragningar hade jag men allt kroppen kunde bjuda på var 1 värk....snacka om pinsamt...man känner sig som värsta tönten som ringer in för minsta lilla. Det blev undersökning och jag fick barnmorskan att göra en hinnsvepning för att skjutsa på det lite..hehe jag är inte den som är den...har jag ändå åkt in där så kan dom gott göra lite nytta:)
Nä så det var bara för mig och maken och packa oss in i bilen igen och bege oss hemåt. Tror ni inte att skiten börjar då igen. Ont typ hela tiden så nattsömn det har det inte varit gott om för mig inatt.
Och nu sitter jag här helt rastlös eftersom Tyra är en sväng hos farmor och farfar och nu känner jag nästan ingenting.
Finns det verkligen något slut på det här eller den tänker komma lagom till sin student??
Och då har jag inte ens nått fram till bf-datum när jag gnäller så här.

Aj aj igen

Publicerad 2010-05-03 21:08:00 i Allmänt,

Säger bara att förvärkar är ett j*vla skit. Ser ingen nytta med det utan tycker att det kan ju lika bra komma igång direkt. Vad är det för mening att man ska gå och plågas i flera timmar med typ 4 minuters mellanrum och sen bara slutar det och kommer tillbaka med typ allt mellan 4-10 minuters mellanrum.
Kroppen är ganska slut kan jag säga och på förlossingen säger dom ta 2 panodil och värm en blöt handduk och lägg på magen....tja känns ju inte som någon dunderkur.

Låt bebben komma snart eller låt morgondagen bli lättare.
Nu ska jag natta min lilla gosetjej som verkligen inte vill sova.

Måndags flum

Publicerad 2010-05-03 08:09:11 i Allmänt,

Morsan börjar med att tacka för att det finns barnprogram:) Vår lilla busunge slår upp dom blå säger Heej med ett leende, flyger upp ur sängen och förväntar sig att vi andra ska göra likadant. Så det blir till att vagga upp, bre macka och hälla upp yoggi och efter frukosten sätta henne en stund framför tvn till barnprogramen så att jag också hinner vakna:)

Så var det då måndag igen och som det ser ut nu så har vi bara planer på onsdag så det blir en överrraskning vad resten av veckan har att bjuda på. Ett projekt som jag har är iallafall att fixa i ordning min garderob för där är big kaos. När det gäller barnenes garderober så ligger allt perfekt och Daniel får INTE lägga in kläder för det hamnar aldrig där jag vill ha dom. Men min egen garderob har blivit åtsidosatt och allt ligger nu i högar också drar man ut det man vill ha. Lika bra att göra det nu när man har tid för sen lär det väl inte hinnas med.

Nu vet jag knappt vad jag babblar om och inget kul är det så jag kan lika bra göra lite nytta.

11 dagar kvar till bf :-)

Helgen som gått

Publicerad 2010-05-02 12:51:40 i Allmänt,

I torsdags slog min förkylning på och jag kände mig helt död. Inte blev graviditeten lättare med att näsan skiftar mellan att vara helt stoppad och sen rinna så man inte gör något annat än att snyta sig. Så nu kör jag med rudolf-med-röda-mullen-stilen och känner att var jag inte sexy mama innan så är jag det definitivt inte nu. Lillo i magen trycker sig neråt så att man knappt kan gå och eftersom jag idag är i v.38+2 så röstar jag för att det är dax att komma nu. Dock har jag inga större förhoppningar om det utan försöker ta dagarna som dom kommer och ha lite småpojekt att beta av.
Det har gjort det lite lättare att koppla ifrån nu när vi pysslar en hel del med kaninisen och Daniel har varit ledig i 3 dagar. Trädgårdsmöblerna har blivit tvättade och ska oljas in om några dagar, grill har det investerats i och invigts och det har blivit  både väla och Maxi besök och igår var det kalas.
Just för tillfället så njuter Tyra av att inte ha morsans uppmärksamhet och kladdar banan över hela köket så strax ska det städas undan. Planerna är att hela lilla familjen ska ge sig ut på promenad i hålan där vi bor och kolla upp den här omtalade lekplatsen. Sen blir det till att kolla på vårt inspelade Körslagetfinalen (japp nördar som vi e så kollar vi på det) och sen är tanken att det ska bli en härlig söndagsstek till kvällsmat. Dock vet jag inte vad jag tänkte när jag tog upp modellen mosterstek ur frysen. Daniel lär ha matlådor en hel månad.
Nä snörvel snörvel så blir det nu att plocka undan så vi kan ge oss iväg.
Tjingeling

Här får ni en bild på tjocka tjocka moi..har ju isolerat mig lite från världen så får väl bjussa på det

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela