ViPerssons

(¯`°•.¸♥ 2013 ♥¸.•°´¯)

Hej så länge bloggen

Publicerad 2010-02-27 14:07:30 i Allmänt,

Nu flyttar vi in i huset så det blir några internetfria dagar för mig. Men jag lever och finns på mobilen om någon vill mig någonting. Hinnerinte skriva mer för det är fullt upp med sista flytten.
Ses om några dagar bloggen:-) och då lovar jag att det ska komma lite kort på vårt nya hem.

Lite gnäll hinns väl med;)

Publicerad 2010-02-25 11:16:44 i Allmänt,

Idag är jag i v.28+5 och har nu kommit in i jag-kan-inte-sova-perioden. Hade det likadant när jag väntade Tyra men då hade man ju hela dagarna på sig att vila..så då brukade jag gå upp på nätterna och spela Wii men nu bara ligger jag och vänder och vrider mig så gott det går med denna veckas ömma kropp. Känner mig stressad att jag måste somna om för att orka med dagarna och det gör det hela bara mycket värre.
Så eftersom jag sovit ungefär 4 timmar inatt så tänkte jag bara hålla mig på hemmaplan och fixa och dona och sy klart de sista gardinerna men NÄ för tydligen så försvinner strömmen mellan 13-16 så då får vi allt hitta på något annat. Förmodligen blir det att jag packar in allt jag behöver och kör till vårt hus och syr där istället så jag kan hänga upp gardinerna idag. Sen måste det ju handlas mat också för just nu är där eko i kylen. Ja allt sånt där tråkigt vuxengöra som måste fixas men som man bara skjuter på. Det är inte alltid roligt att vara vuxen:/

Hade tänkt skriva mer men nu hör jag Mammmmmma, Maaaaammmmma från sovrummet så det är dax att hämta upp min lilla fjäril.
Mer ork och energi ska laddas tills nästa inlägg så att det blir lite mer positivt för snart känns det ju som jag snor titeln som tråkigaste-bloggen-ever ifrån någon annan:-)
Tuddelu allihop!!!!!

Jag lever:-)

Publicerad 2010-02-22 10:12:21 i Allmänt,

Jag har verkligen inte haft tid eller ork att skriva på några dagar, men nu vet ni att jag lever världen. Det är fullt upp med huset och farande åt alla håll och kanter för att handla saker så att det blir klart.
Idag kommer all målning vara klar och stora toan håller dom på med för fullt. Shit det kommer verkligen bli bra.
Men det finns fortfarande inte så mycket som jag kan göra och det börjar verkligen klia i fingrarna på mig. Älskar att hålla på med sånt här. Men nä magen är i vägen och jag kan inte ta ut mig för mycket för då får jag mycket sammandragningar. Sen har vi ju lilla älsklingen att ta hänsyn till, hon vill vara överallt och det är inte säkert för henne att gå rundor som hon vill på värsta byggplatsen så hon hänger med morsan sin på alla möjliga håll och kanter. Dagens projekt är att nu sy klart gardinerna till alla rummen medans Tyra sover förmiddag och sen ska vi köra och leta nya köksstolar och nytt bord och annat kul att pynta mitt fina kök med.

Igår var jag på gravidyoga igen. Shit bra denna gången:-) Hade så ont ryggen när jag gick dit att jag knappt kunde gå men när jag kom hem kände jag nada. Kan knappt tro att det är sant att man kan må så här bra när man haft så ont. Så alla ni som lider av foglossning, ge gravidyoga en chans för kanske kan det fungera för er också. Och det är verkligen värt pengarna om man nu kan få njuta av sista tiden som gravid. Endast 81 dagar tills bf:-)

Snart!!!!!

Publicerad 2010-02-17 11:16:42 i Allmänt,

Om 23 timmar är vi på möte och skriver på papper och betalar det sista för huset:-)
Sen är det vårt vårt vårt och jag längtar massor.


Jag vet bilden är suddig men det är ett foto som jag tagit på katalogen som nu är väldigt söndertittad:-)
Men från och med imorgon får ni livebilder. Och sen kommer det foto när renoveringen är klar också.

Igår var vi på Bauhaus och handlade färg till Tyras och bebbens rum. Tyras rum ska ju givetvis vara rosa...färgen är helt underbar enligt mig och liknar jordgubbsglass :P
Och bebbens rum ska vara vitt med en svart fondvägg. Detta kommer bara vara tillfälligt tills vi vet vilket kön det blir och vi har kommit i ordning i familjelivet och har ork att göra ett riktigt pojk eller flickrum till den. Men jag vill i alla fall att där ska vara klart och ett ordentligt rum när vi kommer hem från bb. Sen tänker jag ha lillen där inne och sova om dagarna och sen får den sova i vaggan i vårt rum på nätterna.
Jag tror nämligen att Tyra kommer vara supernyfiken på sitt syskon och springa och kolla på den massor när den sover och om jag då har den i vaggan så är jag rädd att hon hänger på den så att den ramlar omkull så att dom båda två skadar sig. Mina små hjärtan<3
Nä får allt se till att ordna det praktiskt för oss allihop. Sen har jag nog kommit in i boa-perioden så nu ska det fixas och donas.
Är det någon som vet hur man får typ vanliga lerkrukor att se gamla ut? Har sett det någonstans men kan inte hitta det igen. Råd mottages gärna:-)

Ny energi

Publicerad 2010-02-15 10:29:15 i Allmänt,

Alltså det låter säkert dumt men jag fick jättemycket positiv energi efter att jag varit på yogan igår. Hade inte alls ont på kvällen utan gick helt normalt och har sovit kanon. Kan det kanske hjälpa mina onda fogar så att jag kan njuta av sista tiden som gravid. För detta kommer nog inte ske fler gånger. Daniel påstår dock att om detta blir en liten tjej till så skulle han kunna tänka sig en liten till om några år...men mitt svar blir då att det får han ta med älskarinnan:) Nä skämt men jag vill faktiskt inte ha fler efter denna. Det är helt underbart att ha barn och att vara mamma är VÄRLDENS bästa uppdrag i livet men jag vill ha energi med mina barn. Nä 2 räcker för moi.
Men ialla fall åter till yogan. Det händes inte som att jag var där i typ 2 timmar utan tiden bara flög iväg och jag var helt fokuserad på det vi gjorde. Njöt i fulla drag. Så jag har faktiskt beställt en gravidyogadvd så att jag kan göra lite hemma också. Sen har jag skaffat mig en dvd med boxaerobic som jag ska ha efter förlossningen plus att jag fick en yogaskiva av min kusin i lördags när vi var där på Valentinemiddag. Så fettokilona ska bort när plutt i magen kommit ut till oss. Fixade det efter Tyra så då klarar jag det denna gången också.


Har kommit in i värsta läsperioden så nu ska jag slappa en stund på soffan med min bok medans Tyra sover för sen ska vi ge oss ut i det vita på jakt efter krukor, tavlor mm till vårt nya hem. Tänkte se om vi kunde titta några fynd. Inte många dagar kvar nu innan vi är husägare....LÄNGTAR som en galning!!!!!!

:(

Publicerad 2010-02-14 12:29:31 i Allmänt,

Hmm idag går det inte så bra med "älska sig själv" tänkandet. Gjorde det stora misstaget och ställde mig på vågen imorse...hello vem fetade på mig så. Åhh jag vill också bara ha gått upp lite och ha en fin liten kula på magen och kunna ha fina kläder. Nä alla fina kläder som jag har sitter så tajt och en del av mina mammakläder är redan för små. Och rumpan ska vi inte snacka om. Nä så lite ledsen blir jag allt. Vet faktiskt inte vad jag ska göra för jag vill inte att det ska fortsätta i denna takten för då kommer jag få bli buren in på förlossningen.
Men jag kan ju inte röra mig för då pajar ryggen direkt och jag är en gottegris som verkligen ljuger för mig själv.
Nä får verkligen hoppas att yogan hjälper min rygg som den gjort för andra så att jag kan bli mer rörlig. Kanske ska se om man kan hitta en gravidyogadvd som jag kan använda hemma. Och nu ska jag försöka cykla lite mer på min motionscykel. Börja leta upp nyttiga recept...fast jag undrar fan hur alla andra löser det när dom är helt sjukt sugen på gottis hela tiden. Hur gör ni gott folk??

Nä positiva tankar Sofie..tänk positivt...dahhhh

Sömnbrist & tjuvstart

Publicerad 2010-02-12 09:24:07 i Allmänt,

Inatt har vi inte sovit mycket. Tyra tyckte att klockan 2 på natten är en perfekt tid att vakna och vara på ett strålande humör. För vilken mamma kan skälla på mig när jag ger henne världens sötaste leende och massor med pussar??, inte denna mamman i alla fall. Så vi var vakna tills klockan var lite över 5 och sen steg vi upp halv 8 så vi får väl se hur mycket gnäll denna dagen har att erbjuda. 
Vi har massor att göra idag för ikväll ska familjen Persson tjuvfira Alla Hjärtans Dag med en mumsig 3-rätters
Det blir 

* Toast skagen a la Persson i hjärteformat
* Fläskfilégryta med pressad potatis och grönsallad
* Petit-choux fylld med en liten surprise

Sen har jag och Tyra fixat varsin present till Daniel så vi ska bara ha det mys här hemma. 
Åhh jag älskar att fixa sånt här. Kan hitta alla anledningar att fira :-)
Så jag har lagt Tyra nu för att vila en stund (vilket kan vara välbehövligt) sen ska vi köra och fixa lite ärenden och handla allt som kan behövas till ikväll. Kanske fixa någon bra film också...ja vi får se.

Så denna trötta person önskar er en bra helg och en kärleksfull Alla Hjärtans Dag.





Här har ni en tjuvtitt på mini-Persson i magen som nu är beräknad om 91 dagar och sparkar mer än någonsin:)

Listor

Publicerad 2010-02-10 09:45:55 i Allmänt,

Idag är det

* 8 dagar tills vi får nycklarna till huset
* 93 dagar tills bf för Ragnar
* 15 dagar tills löning
* 10 dagar tills barnbidrag
* 4 dagar tills Alla Hjärtans dag :-)
* 4 dagar tillss jag börjar yogan (hoppas hoppas den hjälper mot min foglossning)
* 12 dagar tills jag och Daniel firar 6 månader som Herr & Fru Persson


Idag är jag glad för

* att jag har världens finaste familj
* att jag har turen att vara gravid med ännu en liten parvel...med Tyra som storasyster hur kan det liksom bli fel:-)
* Ragnar sparkar massor i magen
* Snart får vi nycklarna till vårt hus
* Jag och Tyra hade en underbar dag igår & jag hittade sjukt fina kläder till mitt lilla hjärta
* jag mår BRA idag och har kraft i kroppen så vi ska nog kunna hitta på något kul när Tyra vaknar


Nu ska jag klura vad jag kan ge till mina älsklingar på Alla hjärtans dag....och eftersom denna Persson är pank så får det bli något litet men välment...förslag mottages gärna.

Och kommer min cd med bilderna från ultraljudet idag så uppdateras bloggen senare idag

Babbel babbel

Publicerad 2010-02-04 10:20:32 i Allmänt,

Idag har jag en sån där dag då man bara ser allting med andra ögon. Ser så himla negativt på mig själv just nu och är så trött på att göra det.
Just nu fokuserar jag så mycket på att
Jag är inte:
*smal nog
*snygg nog
*smart nog
*tillräckligt rolig
*har inte tillräckligt många vänner
*känner att jag klär mig tråkigt
*känner mig inte som den person som jag vill vara
ja ni vet....inte många positiva tankar om mig själv och det vill jag ändra på. Jag har alltid varit sån här och är trött på det. Vill kunna titta mig i speglen och vara glad för det jag ser. Känna att jag faktiskt förtjänar allt bra som händer mig och att inget dåligt måste hända för att allt är för bra.
Nä nu får det allt bli ändring på detta. Ska börja tänka positivt om mig själv för om man mår bra med sig själv så känner man sig fin och då blir man vacker:) så hör ni det världen..NU SKA JAG BLI VACKER ;)
jag måste inte bli det i era ögon men för mig själv ska jag bli tillräckligt bra, fin och duga och förtjäna att vara så lycklig som jag faktiskt kan vara om jag bara tillåter mig det.
För jag har världens finaste familj och så himla många roliga saker framför mig. Jag är lyckligt lottad om jag som sagt bara tillåter mig att glädjas fullt ut åt det.
Hmm vad jag babblar...men det är ju faktiskt därför jag började blogga igen, för att kunna skriva vad jag vill för min egen skull och just idag känner jag för att babbla av mig om alla mina negativa tankar.
Ibland måste man se det i skrift för att få en ändring på saker och ting och för min börjar det NU:-D

Mamma jag kan fälv....

Publicerad 2010-02-03 13:14:41 i Allmänt,






                                                        
 


Det var en mycket koncentrerad tjej som lyckades äta en hel portion själv till lunch idag...*stolt mamma*

Rastlös tror jag...

Publicerad 2010-02-03 10:40:57 i Allmänt,

Nedräkning på traderaauktion igen. Har hittat lite saker till barnens rum som jag skulle vilja ha så om 2 timmar vet jag på den ena och om 9 timmar så får jag svar på den andra.
Tror jag är för rastlös om dagarna och sitter alldeles för mycket vid datorn när Tyra sover för det blir mycket onlineshopping. Längtar tills jag börjar orka göra saker igen. Har försökt ta järntabletter men fixar inte alls dom så vet inte riktigt vad jag ska göra. Många säger att blutsaft ska hjälpa lite ialla fall så kanske man skulle investera i en flaska med det.
Men saknar faktiskt att träffa de andra mammorna. Hör ni det tjejer, vi saknar er och det går alldeles för länge mellan träffarna. Innan var vi flitiga med att träffas oftare men nu går det LÄNGE mellan gångerna. Så fort vi fått huset och fått allt i ordning ska jag fixa en fikaträff men som det är nu så är det lite svårt med tanke på att vi bor hemma hos mina föräldrar och det blir ju lite mer kaos med 4 vuxna och 1 liten. Fast får säga att det gått förvånansvärt bra ändå.
Vi hjälper till en del med att fixa i ordning här och både jag och Daniel är ju så pyssliga så vi trivs med det. Pågående projekt för männen är just nu gästtoaletten. Daniel har precis kaklat där och själv har jag lagt mosaik på en liten inbyggd hylla i hallen.

Oj shit va lille Ragnar sparkar på i magen nu. Det e så mys måste jag säga, älskar att känna sparkarna!!
Så kanske skulle lägga mig och slappa lite och njuta av my kicking baby medans min ögonsten vilar.
Sen ska vi nog slå oss ut i snön och köra till Maxi och handla.



Den här jättemagen drar jag runt med på dagarna. Denna bilden är från vecka 25+1 så större lär den bli :-)

Jag efterlyser

Publicerad 2010-02-02 17:12:10 i Allmänt,

vår, solsken och gröna knoppar på träden....men NÄ nu e det snökaos igen och man kan knappt öppna dörren för all snön....DAH..
Men ialla fall så är brasan tänd i kaminen så varmt och gott är det här inne. Jag ska koka en kopp varm choklad och busa med mitt lilla troll.

Uppe med tuppen

Publicerad 2010-02-02 11:21:30 i Allmänt,

Idag fick jag gå upp hur tidigt som helst för jag skulle in till Najaden och lämna urinprov. Dom vill ta en odling till för att utesluta uvi. Så om allt det ser bra ut så blir det eventuellt en tur upp till förlossningen om några dagar för att se så att allt ser fint ut och att dessa j*vla sammandragningar bara kommer för att det är svårt att ta det lugnt med en snart 14-månaders sötnos springande runt här hemma. Så jag hoppas fan att det inte är något fel på mig för jag är precis lika förälskad i knodden i magen som jag var i Tyra när hon låg där och sprallade runt. Och spralla runt det har Ragnar verkligen lärt sig. Det knuffas och buffas som bara den och på eftermiddagen när jag och Tyra brukar lägga oss och vila tillsammans så kan man närstan tro att där är ett helt gäng där inne och partar till det.
Dessa resterande 101 dagar får gärna gå snabbt så att plutten kan komma ut till oss. Vi längtar ju efter h*n**!!


Igår var jag och Tyra på Me&I party och jag måste säga att lite besviken blev jag. Av alla dom där plaggen så var det 3 plagg som föll mig smaken. Dock var dom superdyra tillsammans så jag kände att jag hoppa faktiskt över och fortsätter fynda på nätet. Man kan hitta grymt fina kläder som är helt nya eller knappt använda på tradera.
Sen har jag faktiskt inte råd att springa och lägga en förmögenhet på kläder just nu för om 16 dagar så får vi äntligen nycklarna till vår fina lilla villa och då finns där gott om hål att stoppa pengarna i.
Nä nu ska jag gå och se om min lilla sessa vaknat.

Tjingeling!!

Ny vecka igen:)

Publicerad 2010-02-01 10:50:11 i Allmänt,

Så var det måndag igen och jag hoppas på bättre energi än vad gårdagen hade att erbjuda.
Navelbråck, Ischias, foglossning och sammandragningar...ja är det någon mer än jag som samlar på graviditetskrämpor?? Och när allt kommer samtidigt så man knappt klarar ta hand om sin lilla älskling ja då kan det bli för mycket. På kvällen var jag helt knäckt och kände mig som världens sämsta mamma:(
Men tur som jag har så fanns världens bästa familj där för mig som stöd. Och idag när jag vaknade så var det med nya krafter och ett leende på läpparna när min lilla skatt kom över till vår säng. Vi buffade upp kuddarna och kollade en sväng på barnprogram innan vi knallade upp och åt frukost. Sen betalades alla tradervinster så nu ser vi fram emot paketen.

Så vad ska vi Perssons hitta på idag då?? Tja just nu är vår bil på lagning av framrutan så precis för tillfället är vi strandsatta i Vallåkra men sen blir det en sväng till Maxi för att handla. Hmm känns ibland inte som man gör något annat, men dom där blöjorna går ju åt som smör i solen och sen ikväll ska jag och Tyra till svägerskan på Me & I party. Ska bli spännande och se vad det finns för trevliga nyheter inför våren/sommaren. Så får vi väl se om det blir något litet kuligt beställt till lilla sessan. Andra planer finns inte för dagen förutom ta det lugnt så att min "lilla" kropp klarar hela dagen. Shit vad det ska bli skönt när maj månad är här och bebben gör entre så att man inte känner sig som en ömmande knubbsäl. Då jäklar ska det röras på fläsket så att min kropp blir någorlunda densamma som innan graviditeten:)


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela