ViPerssons

(¯`°•.¸♥ 2013 ♥¸.•°´¯)

Nr 1

Publicerad 2010-11-27 13:23:11 i Allmänt,

Dag 2...min första kärlek

Första riktigt stora kärleken träffade jag när jag var 14 år.
Hans namn var Björn och han var ett halvår äldre än mig. Han var från Landskrona och jag tyckte att han var sååååå wow. Att han efter några månader skulle krossa mitt hjärta trodde jag aldrig när jag flög runt på mina rosa moln och var så grymt lycklig över att jag träffat någon som honom.
Nu 14 år senare så känns allt det där så himla löjligt och jag kan inte mer än skratta.
Han är fortfarande vän till mig och dyker upp som gubben i lådan när man minst anar det:)

Fortsätt läsa

Publicerad 2010-11-27 00:26:42 i Allmänt,

Som ni märkt så har jag varit lite frånvarande sista tiden. Det finns inte direkt någon anledning till det utan jag har bara inte pallat skriva.
Men nu i min bloggtorka så dyker då helt plötsligt upp en trend som bara passar mig som handen i handsken.
Det e då en 30-dagarslista så ni får ännu mer intressant sofie-fakta. För mer sofie-fakta måste ju alla hungra efter;)


Dag 1...presentera mig själv.

Tja jag e ju då en tjej på 28 höstar ;) nä allvar nu...
Mitt namn är Sofie Erika Persson och jag är av årgång -82
Jag är 164 cm kort och vågen envisas med att visa alldeles för höga siffror. Min skostorlek är 39 och bh-storleken är 80B.
Ögonfärgen är blå och nä jag e ingen äkta brunett (pssst det e råttfärgat egentligen men berätta inte det för någon)
Jag mötte mannen i mitt liv november 2005 och det tog honom "bara" 9 månader innan han fattade att henne blir jag inte av med så jag kan väl lika bra kalla henne för min flickvän.
Vi flyttade ihop och kom fram till att våra gener skulle göra en perfekt liten bebis. Sagt och gjort...vi "jobbade" på det, längtade, grät (okej jag grät) längtade lite till och äntligen efter 8 månader så fattade då min kropp att det var en bulle i ugnen den skulle baka.
9 månader senare + 11 dagar över tiden kom då en liten tös till världen och förändrade våra liv med buller och brak. Det var kärlek vid första ögonkastet!!
Tyra Monia Therese blev namnen på detta lilla flickebarn.
Och eftersom vi då skaffat oss alla dessa vuxenpoängen så lyckades jag äntligen få Daniel att förstå att flickvän kan jag ju inte vara för alltid utan det var dax att sätta en ring på mitt finger.
Den 22 augusti 2009 lovade jag och Daniel varandra evig kärlek i trädgården på Heagården inför alla våra nära och kära. 9 månader efter bröllopet utökades familjen med ännu ett flickebarn;). Även denna gång var det kärlek vid första ögonkastet och tösen var lika perfekt som sin storasyster. Namnen hon blev tilldelad var Tilea Lexie Sofie.
Så där är jag nu i livet. Jag är en mammaledig fru som har fullt upp med 2 små busungar som förgyller mitt liv.
Jag tränar för fullt för att minska på midjemåttet och den lilla tid som där är över på dygnet spenderas allt för ofta med att sitta vid datorn eller ligga och slappa framför tv:n. Maken min delar som tur e de flesta av mina intressen.
Min lycka är total och livet är verkligen helt underbart







Dag 01 – Presentera mig själv 
Dag 02 – Min första kärlek 
Dag 03 – Mina föräldrar 
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick 
Dag 09 – Min tro 
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag 
Dag 11 – Mina syskon 
Dag 12 – I min handväska 
Dag 13 – Den här veckan 
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss 
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag 
Dag 19 – Detta ångrar jag 
Dag 20 – Den här månaden 
Dag 21 – Ett annat ögonblick 
Dag 22 – Det här upprör mig 
Dag 23 – Det här får mig att må bättre 
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag 
Dag 29 – Mina ambitioner 
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Nu kör vi

Publicerad 2010-11-26 10:00:40 i Allmänt,

Jag har blivit utmanad, eller rättare sagt jag tror det är jag som blivit det. Där stod Sofie och då måååååste det ju absolut vara mig Sicka menar;) Om inte så gör jag det i alla fall:)

4 saker jag gjort idag:

Myst med barnen <3
Läst bloggar
Skrivit matlista
Tänt ljus i massor (mysfaktor på hög nivå!!!)

4 saker jag ser på tv:

Cougar town
Dödlig fångst
Halv åtta hos mig
Greys anatomi

4 saker jag längtar efter ;

Den dagen då jag nått min målvikt
Mer pengar
Dagen då maken inser att en kattunge e precis vad frugan vill ha:)
Att få sova hela nätter

Så nu fick ni påfyllt av spännande-sofie-fakta

Säkert är där något litet som ni inte visste om mig.





Lite smått och gott

Publicerad 2010-11-17 14:54:37 i Allmänt,

Ännu en härlig dag:)
Har sovit gott inatt igen och vaknade av Tileas jollrande när klockan var 5,50, detta passade alldels utmärkt eftersom jag ställt klockan på 5,45 men den hade inte ringt. Ialla fall så var det till att gå upp, ge Tilea en välling och sen dra till gymmet för ett härligt spinningpass. Detta är verkligen det perfekta sättet att starta dagen på:)
Lyckan fortsatte när jag kom hem ochTyra sprang och ropade lyckligt "gaaaagis" "gaaagis" när vi närmade oss dagis. In och av med kläderna i samma fart som igår. Återigen fick jag kasta mig efter henne och sno en puss och kram innan hon pep iväg för att leka. Så JA jag tror hon e en riktig liten dagistjej nu.

Under tiden Tyra har fått busa av sig så har jag och Tilea hunnit med att vila, mysa, varit på Maxi. ätit plus att jag hunnit med att läsa en sväng. Sen  var det då dax för att promenera bort för att gå på mitt första "utvecklingssamtal".
Vi pratade om hur jag upplevt inskolningen och om hur Tyra utvecklats sen hon började där. Det var himla kul att höra att dom upplevde det ungefär likadant som vi gör. Hon snackar för fullt och börjar bli en riktig liten trygg tjej igen.
Jag fick även en dokumentation som dom gjort under en hel dag på henne. Det var superkul att läsa och titta på bilder och se vad hon hittar på när hon är där.
Jag har ofta tänkt att jag skulle vilja vara en fluga på väggen och se hur hon har det när inte jag e med:)

Sen Tilea min lilla loppa hon har börjat förflytta sig bakåt. Aldrig hittar man henne på det stället där jag lagt henne:) Nu när hon börjat med mjölkfritt så verkar hon mycket nöjdare och sover faktiskt bättre.
Problemet nu är bara att jag ger henne Althéra som är en mjölkfri ersättning och som kostar skjortan om man inte har recept på den. Jag har fått en burk av N och Tilea äter det med god aptit. Jag försöker ge henne annat men nope det vill hon helst inte ha. Problemet är nu bara vad gör jag när denna burken är slut??
Jag har försökt få tag på bvc men har inte blivit uppringd än. Får se vad dom säger där.


Ush nu kurrar min mage:/
Min nya diet går faktiskt riktigt bra än så länge. Håller dock tummarna på att det inte blir jobbigare än så här och att jag får bra resultat på vågen.
På kvällsmenyn idag står helstekt kyckling med sallad och god feeeeet sås:)





En helt okej tisdag

Publicerad 2010-11-16 18:57:05 i Allmänt,

Denna dagen började bara så kanonis, fick sova länge och har bara varit uppe 1!!!!!! gång inatt. Det var Tyra som ville komma och sova hos mamma och hon somnar lika snabbt igen så fort hon kommit in i min säng så det störde inte ens. Tilea har alltså sovit en hel natt för första gången i sitt liv:) Weeeei ropar morsan:)
Sen fortsatte det i samma härliga flyt. Tyra ropade glatt "gggggaaaaagggis" när vi närmade oss dagis imorse. Hon skyndade sig in och kunde inte få av sig kläderna snabbt nog innan hon skulle in och leka, jag fick kasta mig efter henne och snotta en puss och kram innan hon ropade "hejjååå" och sprang in.
Detta kändes så gött i mammahjärtat:)
Timmarna jag och Tilea hade bara sprang iväg och snart var det dax att hämta Tyrisen igen.
Vi packade ihop oss och körde ut till monstervaruhuset Ikea och plockade lite smått och gott.
Säger bara shit va man kan hitta mycket kul. Skulle så gärna vilja ha lite mer pengar så man bara kunde shoppa för att det e kul.
I alla fall så fram till kassorna och skulle betala mina fynd och då får jag det trevliga "medges ej" i fejjan. Provade igen och samma härliga text dök upp. En nedlåtande tjej kom och förklarade som om jag var dum i huvudet att om det står så så fungerar det ej. No shit säger jag bara, men en sak e säker att jag e heeeelt säker på att där var pengar på det kontot för det kollade jag innan. Jag hade ett annat kort så dte löste sig så jag fick med mina fynd hem och det e ju skönt.
Så nu ligger en härlig matta inne på tjejernas rum och genast ser det mycket mysigare ut.
Men det e så jäkla irriterande det är när saker och ting inte går som man vill. Hela swedbanks system ligger tydligen nere så man kan inte komma åt sina konto på något sätt. Så nu kan jag inte få någon förklaring på varför mitt kort inte funka och det gör mig lite stressad.
Och mitt tålamod idag e nere på noll eftersom detta är första dagen då jag provar att äta LCHF.
Det känns helt ok förutom att jag e lite virrig i huvudet och har sämre tålamod. Men jag gör ett försök och hoppas att vikten ska gå neråt igen.
Nä vet ni nu kallar min älskade bok mig efter mig så jag ska kasta mig på soffan en kortis medans barnen njuter av pappas sällskap.

Återfunnen

Publicerad 2010-11-15 09:37:00 i Allmänt,

Som jag har läst den senaste tiden. Har förälskat mig i Twilightböckerna och kan inte sluta läsa. Så det är därför jag varit försvunnen ett tag.
Sen sist har det väl inte hänt så mycket. Vi lullar på för fullt och dagarna bara springer iväg. Kan ni fatta att på fredag är det bara 5 veckor till julafton. Och om 25 dagar fyller Tyra 2 år. Kan inte riktigt förstå att min lilla tjej faktiskt fyller 2!!! år. Och i lördags blev Tilea 6 månader. Det är verkligen på barnen man ser att man åldras:)
Snart är det ju dock fritt fram och börja julpynta hehe. Har ingen aning om hur jag ska få vårt lila julpynt från lägenheten att räcka i hela huset. Men man får väl smuggla med en tomte eller två hem när man är på Maxi.
Maken min är då inte så glad i julpynt och tycker att jag går till överdrift. Absolut INTE säger jag. Men  eftersom plånkan inte är allt för full i år så blir det väl inte till att handla något nytt och han lär väl bli nöjd men väääänta bara tills jag börjar jobba igen och ekonomin blir bättre. Då jäklar ska det shoppas julpynt och julpyntas hehe.
Får ta barnen på min sida så har han absolut ingeting att säga till om;)


Så vad står på agendan idag då?
Jo det blir ett besök i Häljarp i eftermiddag och ikväll ska jag och träna step up. Hmm hur nu detta ska gå till med denna ömma träningsvärkande kropp. Ja det blir kanske att man ser ut som när jag gått på zumba hehe...stel 90-åring;) Men men vill man slippa likna barbapappa så får man väl plågas lite:)

Nu ska jag gå och förbereda middagen och göra lite barnmat till Tiela. Stackaren får ju endast mjölkfri kost nu i några veckor och hon verkligen hatar den. Det är kanske var femte gång som hon går med på att äta vällingen annars så bara matvägrar hon. Så nu försöker jag hitta alla lösnaingar så att jag ska få i henne mat.
Wish me luck;)


Jag erkänner..

Publicerad 2010-11-05 16:34:18 i Allmänt,

...jag e grymt beroende av att läsa bloggar. Jag följer hur många som helst varje dag, och jag bara ÄÄÄÄÄlskar att sitta och läsa om andras liv, tränings och viktbloggar, matbloggar, modebloggar...you name it. Så när vi går upp tidigt, när barnen vilar och på kvällarna så sitter jag ofta och surfar mellan mina olika favvisbloggar. Okej nu e ju det inte allt jag gör på min barnfria tid (för då hade det nog blivit skilsmässa direkt;))

Så vad har då denna fredag haft att erbjuda?
Jo en dagisfri Tyra...med FEBER. Dahhh när hon väl är ledig så ligger hon mest och vilar för hon e helt slut av febern. Tur man har Playhouse Disney så hon har att titta på:)
Tilea har varit på ok humör trotts vår vakna natt. Var får ongen all energi ifrån??
Så ikväll ska vi bara ha en mysig hemmakväll med god mat och litta Idol:)
Mamma kommer på besök så vi får trevligt sällskap också:)

Sådär då återgår denna Perssonmorsan till Tyra och Tileamys:)
Trevlig helg gott folk...kanske dyker det upp ett inlägg eller två.

Nyfiken i en strut

Publicerad 2010-11-04 16:29:58 i Allmänt,

Helt allvar vilka är alla dessa människor som läser min blogg?? Så många besökare varje dag och vet knappt hälften som läser, men men det e ju bara kul att ni vill besöka oss Perssons.

Så Tyra är ju självklart hämtad från dagis och idag fick jag glada besked:) dom sa att jag hinner knappt ens stänga dörren innan hon är på strålande humör. Hon är glad typ hela dagen, sover bara 1½ timme efter maten och har helt allmänt anpassat sig bra till att vara en liten dagistjej:) känns kanon i mammahjärtat

Just nu vilar Tilea en stund igen (hehe hon vaken också bara att jag passar på att skriva när hon nannar)
och Tyra sitter och leker med en gammal räknemaskin som jag hittade för 20:- på en loppis

Att man kan ha så kul med att trycka på knapparna och trycka ut papper...sötegöte:)

Själv ska jag återgå till matlagningen.

Till huvudrätt:
Hemmagjord broccolisoppa med nybakade bullar

Och efterrätt:
Pannkakor med jordgubbssylt och vaniljvisp

Så när Daniel kommer hem ska vi smaska på det och sen drar jag iväg och tränar.
Känner mig som en riktig liten hemmafru idag:) Får ju se till att mysa till det nu när höstmörkret kommer.

Tyra vill bara skriva en liten hälsning till er sen slutar vi blogga för idag
,.ghghmjvbbbm oäihynybgdresqrfv

Det e svårttolkat men jag skulle ju definitivt gissa på att det betyder ha en bra torsdagskväll allihop;)




;)

Publicerad 2010-11-04 12:56:07 i Allmänt,

Zombietorsdag idag....varför kan inte våra nätter i det här huset bara börja funka?? Inatt blev det inte mycket sömn och det slutade med att Daniel och Tyra sov på soffan och jag och Tile i vår säng. Bara det blir lite sömn så struntar vi just nu i hur och var vi sover.
Och när Tilea vilade i förrmiddags så passade jag på att ta mig en vilopaus. Nu håller jag då på att bestiga tvättberget mount everest. Att tvätta och hänga upp är inte så farligt, men finns det något trååååkigare än att vika och lägga in i garderoberna? I alla fall så passar jag på att städa och fixa med tvätten nu innan jag ska gå och hämta storloppan på dagis. I eftermiddag är planen att vi ska hänga lite på lekplatsen här i hålan. Frisk luft kanske gör mina ögonstenar trötta så dom sover heeeeeela natten:) (man måste väl få drömma hehe)
Men förutom sömnbiten så är det faktiskt riktigt bra här hemma hos oss. Maken och jag känns redan mycket närmare varandra och jag mår faktiskt riktigt bra:)

Ikväll är det då dax igen för att träna. Härligt att bränna lite fett och bara få vara.
Nu åter till min härliga tvätt som ligger och hånskrattar åt mig och vägrar försvinna om jag inte själv tar tag i det.

Ge mig råd:)

Publicerad 2010-11-03 10:19:44 i Allmänt,

Daniel jobbar, Tyra är på dagis igen och Tilea
 ligger och sover---->=tystnad här hemma.
Just passar det mig ganska bra för jag har en sprängande huvudvärk. Förmodligen är det tack vare inflamationen i munnen...dahhh gå över nu nån gång då.
Men förrutom detta lilla bekymmer så är jag faktiskt på riktigt bra humör idag också:)
Sen i söndags kväll då jag och Daniel bestämde oss för att verkligen kämpa för vårt förhållande så har det verkligen kännts kanon. Vi har pratat mer med varandra, vi planerar att göra fler saker tillsammans exempelvis på söndag så är planen att vi ska träna ett Boxpass tillsammans medans barnen är hos farmor och farfar.
Sen planerar vi mer hur vi ska hinna träna så mycket som vi vill och ändå ha tid för barnen, varandra och allt annat, vi har investerat i proteinpulver och Daniel fick 2 burkar HMB-kapslar av barnen i fars dag present (kanske inte det mest spännande men han blev glad)....bara såna här småsaker gör att vi kommer varandra närmare igen och då känns ju allt bättre, man blir på bättre humör och då är vi trevligare mot varandra och har kul ihop igen. Som ni ser så är det en ganska enkel cirkel som löser saker och ting till det bättre. Ni får hålla tummarna att vi kan hålla oss i denna positiva cirkel och bli ett ViPerssons igen.
Kanske kan ni komma med goda råd om hur ni får era förhållande att fungera. 

Nu till något helt annat.
Så igår var ju jag då och tränade. Det blev ett 75 minuters spinningspass och jag trodde att dom skulle få skrapa upp mig från golvet och lyfta ut mig i bilen...men icke:) jag klarade hela passet och men helt slut efteråt. Aldrig har jag kört så hårt innan och jag var helt genomsvett. Kan ju säga att det känns i kroppen idag;) Tilea har aldrig varit så tung och huset varit så stort som idag haha. Men men lite smärta får jag väl ta för då känns det att man gjort något bra.

Nu ska jag ta min ömma kropp och gå hela den låååånga biten till köket och ta mig ett mellanmål.
Skriver mer när jag får tid...ni vet ju var jag finns;)
 

Brrrrr

Publicerad 2010-11-02 09:35:00 i Allmänt,

Borde egentligen inte sitta här vid datorn för det är hög tid att gå och fixa till mig. Idag är Tyra på dagis och eftersom dom aldrig behövt ringa mig under dessa 2 veckor som hon skolats in så vågar jag mig nu hemifrån. Det blir en tur till Öf och träffa lite andra mammor. Tilea börjar ju bli stora tjejen så hon tycker det är kul med andra barn. Storasyrran är givetvis favoriten även fast det ibland kan bli lite för hårdhänt lek från Tyras sida. Tilea är dock duktig på att visa när hon tycker att Tyras lekar är lite för tuffa, då vrålar hon till och Tyra slutar oftast. Annars kommer morsan till undsättning;)

Annars what´s up??
Det är verkligen höst ute nu, men vädret till trotts så tog jag mig en jogging/powerwalkrunda med Tilea efter vi lämnat av Tyra.
Man får ju se till så att jag och lillan också får frisk luft. Dock kan jag ärligt säga att jag uppskattar INTE när det småduggar och blåser samtidigt. Sen blir det inte bättre av att jag gått hemifrån utan mössa, så öronen finns där inte mycket känsel i. Snygge man e i knallröda öron måste jag säga, tur man inte har några fetestora öron för det hade varit svårt att dölja dom;)
Ikväll står träning på schemat. Blev ingen spinning igår för det krockade med Daniels träning och jag offrade mig eftersom jag vill att han ska komma igång igen så han kan bli litta glader igen. Men som sagt ikväll är det MIIIIIN tur att få work out.
Nä har verkligen inte tid mer just nu, för då hinner vi inte iväg.

Tummen upp

Publicerad 2010-11-01 15:04:09 i Allmänt,

Idag är humöret lite mer på topp faktiskt. Jag och barnen hade stora planer för dagen men det blev bara en hemmamysdag och vila upp oss efter helgens ruckande på våra rutiner.
Jag går och plockar och fixar här hemma just nu medans en trött och lite småpipig Tyra ligger på soffan och lilloppan tar en liten vilopaus. Ikväll blir det ett spinningpass på gymmet och det ska bli najs najs. Önskar bara jag kunde ta mig i kragen och vara bättre med min mat.

Om jag ska lägga in liiiiite gnäll i dagens bloggande så är det väl att jag har FRUKTANSVÄRT ont i min käke. Har fått en inflamation runt min visdomstand som nu har gått ner i käken så jag kan knappt stöta emot där utan att det gör ooooont. Vet att jag borde gå till tandläkaren men då vet jag att dom kommer dra ut skiten och det vågar jag inte. Är rädd för tandläkaren!!!! Så nu går jag på panodil för att få bort inflamationen istället. Håll tummarna för mig att det går åt rätt håll så jag kan ha kvar min lilla plåga.

Så annars hur är det då med denna Persson??
Jo mitt humör har som sagt svängt och det känns ju skönt. Kanske inte ska lämna ut allt i bloggen men jag kan ju säga så här att det är tufft för förhållandet att ha 2 småttingar och få minimalt med sömn. Älskar min make men det känns som vi glider ifrån varandra och att det inte kommer finnas ett oss kvar snart om vi inte lägger manken till. Och det är väl det vi har bestämt att vi ska göra, att vi ska fixa det här och vara ett vi för alltid.
Sen har jag ju typ världens sämsta självkänsla och självförtroende och ibland går det inte att hålla masken uppe. Jag har ju en förmåga att oftast känna mig utanför och att jag inte passar in. Att folk helt enkelt tycker illa om mig. Detta gör ju då min vardag lite tuff ibland och då ramlar masken av och mitt humör faller.
Jag är en väldigt känslig person även jag inte alltid visar det. Och innerst inne är det nog inte så många som känner mig.
Nä vet ni gott folk nu pockar en stor liten på mammas uppmärksamhet så tack för idag;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela